2°C

Beograd

Photo: PIXABAY/ilustracija

Izvor: stil.kurir

NARODNA VEROVANJA ZA SVAKI DAN U NEDELJI: Ponedeljkom ne pozajmljujte novac, a ovaj dan važi za NAJBAKSUZNIJI

Dan u kojem ste rođeni umnogome može da vam odredi sudbinu, tako su, bar, verovali naši preci.

Od davnina narod veruje da je svaki dan pogodan za određene stvari, ali isto tako da postoji i ono što ne smete raditi, ukoliko želite da izbegnete probleme.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PONEDELJAK

Smatra se najsrećnijim danom u nedelji! Veruje se da će dete koje se tada rodi imati mnogo uspeha u životu. Ovo je pogodan dan za novi posao. Ono što bi trebalo da izbegavate ponedeljkom su duga putovanja. Takođe, ne nikako nemojte uzimati i davati pozajmicu, jer se veruje da dug neće biti vraćen i da će pare propasti.

UTORAK

Ovaj dan važi za najbaksuzniji. Smatra se da deca rođena na ovaj dan neće imati lak život. Ne savetuje se da se ovog dana otpočinje bilo kakav posao. Nije preporučljivo ugovarati ženidbu ili udaju. Utorkom se ne krštava, ne venčava i ne pere veš.

SREDA

Ubraja se u srećne dane kada se može otpočinjati posao, kretati na put, a deca rođena tog dana biće napredna i zdrava. U nekim našim krajevima sredu zamišljaju kao sveticu, pa se može čuti i izraz Sveta sreda, kojoj se obično zavetuju bolesnici, pa se nekima, čak, i pojavljuje da ih izleči.

ČETVRTAK

Ovo je najlepši dan u sedmici! U narodu se neretko kaže: "Svi su dani dobri, a četvrtak ponajbolji". Tim danom se obavljaju pripreme za svadbu, izlazi se u njivu na oranje, a posebno se ceni četvrtak od proleća pa do žetve, od Velikog četvrtka do Spasovdana. Deci rođenoj u ovom danu će sve lako ići. Ukoliko ste nešto dugo želeli da uradite, obavezno počnite na četvrtak. Tako su vam mnogo veće šanse da vam se želje ispune.

OVAJ PAS JE HIT NA INTERNETU! Sedeo je i gledao STAR WARS, a onda je učinio nešto što je ŠOKIRALO SVE (VIDEO)

PETAK

Dan kada se sve započeto završava. Ništa ne pozajmljuje! Tada se na trpezu ne iznosi bilo šta od mleka, da vuci ne bi klali stoku i napadali čobane. Prema verovanju, petkom se ne treba češljati, jer će vas boleti glava, a gosa će vam brzo posedeti. Hrišćani poste petkom, jer je tog dana Isus Hrist razapet na krst.

SUBOTA

Subota se posvećuje pokojnima. Tada boi trebalo da se obiđu i srede grobovi, kao i da se zapale sveće za upokojene.

NEDELJA

Za hrišćane je nedelja sveti dan. Oblači se svečano odelo, odlazi u crkvu, ne radi se ništa, i odstupanje od toga strogo se kažnjava. Služi sa odmor i druženje sa porodicom i prijateljima. Nedelja je dan kada je Hristos vaskrsao.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar