14°C

Beograd

Photo: Pixabay/Ilustracija

Izvor: sensa

OSAM stvari koje se događaju kada imate negativne misli - evo u koje vas zamke uvlače!

Evo kojih 10 stvari se događa ako se često suočavate sa negativnim mislima:

1. Depresivno raspoloženje - Zbog negativnih misli najčešće ćete biti neraspoloženi i doživljavati negativne emocije. Na primer, od razočarenja, praznine, besa, iritacije do anksioznosti i depresivnog raspoloženja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

2. Smanjena aktivnost - Negativno razmišljanje troši vašu energiju i možete osećati čak i fizičku iscrpljenost. Nedostatak energije može uticati na kvalitet vašeg života, uzrokovati pospanost i negativne promene navika u ishrani.

3. Privlačite više negativnosti - Negativno privlači negativno! Ako se stalno suočavamo sa negativnim mislima, sebi poručujemo da ne možemo promeniti svoj život i privući druge ljude, okolnosti, događaje, raspoloženja itd. Što duže osoba ostane u začaranom krugu svojih negativnih misli, taj krug će duže biti zatvoren.

5. Gubljenje vremena - Ako razmislite, koliko divnih dana, nedelja, meseci ili godina možemo da potrošimo na negativne misli poput samokritike, nedostatak samopouzdanja, uskraćivanje prilika! Život je lep i bogat iskustvom, ne dozvolite da prolazi pored vas! Ne postoji nijedna dobar razlog da vas negativne misli preplave i zarobe!

OVI ZNACI UKAZUJU DA NOSITE "RUŽIČASTE NAOČARE!" Saznajte da li ste zaslepljeni ljubavlju

6. Smanjena sposobnost donošenja odluka i rešavanja problema - Pod uticajem negativnih i pesimističnih misli, otežano pronalazite solucije i rešenje problema. Peismizam otežava pronalaženje pravog odgovora.

8. Povećan nivo stresa - kada ste dugo negativni, možete doživeti simptome stresa kao što su ubrzan rad srca, disanje, visok krvni pritisak, znojenje i stanje prenadraženosti. Negativne misli utiču na mozak, izazivajući istu reakciju kao stres. Hronični stres utiče na fizičko stanje i šteti zdravlju.

Ukoliko već duže vreme imate negativne misli i ne možete da ih otpustite, potražite pomoć stručnjaka koji vam može uz određene alate i terapiju pomoći. Takođe, postoje i razne tehnike za prevazilaženje negativnih i opsesivnih misli. 

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar