Izvor: Magazin novosti
10.09.2022 u 15:51
0

TAJNI SIGNALI KRALJICE ELIZABETE: Slala je „poruke“ preko svoje TORBICE

Ako ste mislili da je kraljica Elizabeta mogla da nosi šta god poželi, prevarili ste se.  Ovo su neka od pravila kojih se bez izuzetka pridržavala, a neka od njih će vas iznenaditi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kraljica je uvek nosila šarenu odeću kako bi se istakla u gomili

Od svetlih kaputa u svakoj nijansi do šešira u duginim bojama, kraljica je često birala izuzetno jarke boje za svoje odevne predmete kada je u javnosti. I postoji dobar razlog za to.

Prema kraljičinom biografu, Robertu Hardmanu, jednom prilikom je rekla: „Nikada ne mogu da nosim bež jer tako niko neće znati ko sam ja“.

Nošenjem boja kraljica može da se izdvoji u masi i ljudi mogu reći: „Video sam kraljicu“.

Pročitajte još: Da li znate zbog čega kraljica Elizabeta nikada nije išla u školu?

Kraljevske žene nose tegove u rubovima haljina

Da bi izbegle da se haljine raznesu na vetru, žene u kraljevskoj porodici stavljaju tegove u porub haljina. Stjuart Parvin, jedan od kraljičinih modnih dizajnera, rekao je za Dejli mejl: „Koristim tegove za zavese u te svrhe iz odeljenja za zavese Pitera Džonsa. Mi ih zovemo peni tegovima.“

Torbe šalju tajne signale

Kraljica je imala svoje tajne signale kojima je obaveštavala svoje osoblje kada je spremna da prestane da razgovara sa nekim.

Prema kraljevskom istoričaru Hugu Vikersu, ako je kraljica na nekom događaju i želi da prekine razgovor, prebaciće torbu sa svoje uobičajene leve strane na desnu. Ona takođe koristi svoju torbu kao znak da je spremna da napusti događaj, jer kada je stavi na sto, ona daje petominutno upozorenje da će uskoro otići.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter