20°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Happybsc

JEZIVO! MODRICE I ŠAMARI SU IZA NJE: Posledice ostale

Učesnici luksuzne vile "Parova" danas će u "Jutarnjoj kafici" govoriti na važnu temu.

Govoriće o temi koja se danas obeležava kao važan dan.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 1999. godine proglasila 25. novembar za Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, kako bi se podigla svest o činjenici da su žene širom sveta žrtve seksualnog, psihičkog, fizičkog, porodičnog nasilja, zlostavljanja i mnogih drugih vidova nasilja.

SVE O KORONI

NOVE MERE STUPILE NA SNAGU! Evo ČEGA ĆETE morati da se PRIDRŽAATE u NAREDNIM DANIMA!

Brnabić OTKRIVA! Evo od koga zavisi da li ćr biti ZATVORENE ŠKOLE i VRTIĆI

POZITIVAN EFEKAT MERA: U Francuskoj NAGLI PAD broja NOVOZARAŽENIH!

Bajden PREDSTAVIO TIM koji ulazi u Belu kuću, na spisku dobro POZNATA IMENA!

Nasilje nad ženama i devojčicama predstavlja najčešći oblik kršenja ljudskih prava. Podaci pokazuju da su jedna od tri žene u svetu prebijene, prisiljene na seksualni odnos ili su doživele neki vid zlostavljanja, a nasilnik je najčešće muškarac iz bliskog okruženja. Prema podacima Ministarstva pravde za krivično delo nasilje u porodici u 2010. godini izrečeno je 1.405 osuđujućih presuda, od čega 270 kazni zatovora a u 2011. godini je izrečeno 1.990 osuđujućih presuda a od kojih su 516 su bile zatvorske kazne. Za krivično delo silovanje od 115 primljenih istražnih predmeta u 2010. godini izrečeno je 58 osuđujućih presuda, od čega su 52 kazne zatovora, a u 2011. godini izrečene su 82 osuđujuće presude od čega su 81 kazne zatvora.

Jedna takmičarka Parova doživela je traumu kada ju je zlostavljala rođena majka od malih nogu.

Ona će detaje otkriti danas u emisiji. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakš pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti