Izvor: Tanjug.rs
23.03.2023 u 14:42
0

Bah: Međunarodni olimpijski komitet ne može biti sudija u globalnim političkim sporovima

Predsednik Međunarodnog olimijskog komiteta (MOK) Tomas Bah izjavio je da Olimpijske igre moraju da ostanu podalje od politike, prenosi Sportklub.

MOK je uveo sankcije Rusiji i Belorusiji nakon početka rata u Ukrajini prošle godine, dok još uvek nije doneo odluku o isključenju sportista Rusije i Belorusije sa Olimpijskih igara

„Olimpijske igre i njihovo upravno telo, Međunarodni olimpijski komitet, ne mogu biti sudije u globalnim političkim sporovima. Ako politika odlučuje ko može da učestvuje u takmičenju, onda sport i sportisti postaju alat politike. Tada je nemoguće da sport prenese svoja ujedinjujuća ovlašćenja. Moramo da budemo politički neutralni, ali ne i apolitični. Dobro znamo da politika vlada svetom. Dobro znamo da naše odluke imaju političke implikacije i to moramo da uvrstimo u naše razmišljanje. Međutim, ne bi trebalo da napravimo grešku što smo se uzdigli u sudije političkih sporova zato što će nas te političke sile slomiti“, istakao je Bah.

Kvalifikacije za EURO 2024: Danci jure osvetu na „Parkenu“ protiv Finske (raspored utakmica)

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter