Izvor: Tanjug
01.02.2023 u 15:31
0

Đovani Gvideti predstavljen kao novi selektor odbojkašica Srbije: „Bliže se Olimpijske igre, a zlatna medalja je želja odbojkašica Srbije!“

Novi selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Italijan Đovani Gvideti izjavio je da mu je velika želja da sa našim nacionalnim timom osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Gvideti je trener turskog Vakifbanka, a na klupi selekcije Srbije krajem prošle godine zamenio je sunarodnika Danijelea Santarelija, koji je preuzeo reprezentaciju Turske.

Italijanski stručnjak je zvanično danas predstavljen kao novi selektor Srbije.

„Veoma sam srećan zato što sam dobio šansu da vodim Srbiju. Promene su dobre u životu, a tako i u sportu. Bliže se OI, a zlatna medalja je želja odbojkašica Srbije. Promenio se sistem takmičenja i Srbija ima velike šanse da izbori plasman na OI“, rekao je Gvideti na konferenciji za novinare u Beogradu.

NIJE BILO PORODIČNOG NASILJA? ATP otkriva da neće kazniti nemačkog tenisera Aleksandra Zvereva!

On je istakao da su pred odbojkašicama Srbije tri velika takmičenja u ovoj godini. Srpske odbojkašice će prvi trening sa novim selektorom imati 13. februara u Beogradu.

Gvideti je od 2008. trener Vakfibanka sa kojim je do sada osvojio četiri titule na klupskom prvenstvu sveta, pet puta se domogao CEV Lige šampiona, sedam puta bio prvak Turske, a osvojio i pet trofeja u nacionalnom Kupu i četiri titule pobednika Super kupa te zemlje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter