16°C

Beograd

GATUZO: Boli me što se nismo plasirali u Ligu šampiona!

Trener fudbalera Milana Ðenaro Gatuzo rekao je da ga boli što ekipa nije uspela da se plasira u Ligu šampiona i da će sa čelnicima kluba razgovarati o svojoj budućnosti na San Siru.

"Rosoneri" su sezonu završili pobedom protiv SPAL-a na gostovanju 3:2, ali taj trijumf nije bio dovoljan da obezbedi pozicija koja vodi u elitnom takmičenje i da se prestignu Inter i Atalanta.

- Zahvaljujem se timu. Završili smo sezonu sa 68 osvojenih bodova i na to sam ponosan, iako me boli to što se nismo plasirali u Ligu šampiona. Trenerski posao moraju da ocene klub i eksperti. Susrešću se sa čelnicima kluba i razgovaraćemo, jer želim da čujem šta misle o mom radu - rekao je Gatuzo.

Gatuzova budućnost na "San Siru" bila je predmet širokih spekulacija tokom cele sezone.

- Pravili smo greške tokom sezone, ali mislim da je ovo bila jedna pozitivna godina. Najveći žal je to što nismo igrali na istom nivou u poslednja tri-četiri meseca. Imali smo previše loših perioda - rekao je Gatuzo.

On je dodao i da su mnogi igrači bili ispod nivoa svojih sposobnosti.

- Ali mi smo i dalje tim koji ima kvalitet i potencijal. Možemo da poboljasamo učinak od ovih 68 bodova koje smo osvojili ove sezone - zaključio je Gatuzo.

Gatuzo je na klupu milanskog velikana, čiji je dres nosio kao igrač, dosao u novembru 2017. godine.

Kao igrač redovno je nastupao u Ligi šampiona, igrao tri finala i osvojio dve titule.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar