24°C

Beograd

ZVEZDIN DIREKTOR TERZIĆ: "Mislim da nije dobro da se meša sport i politika, ali je situacija oko Kosova specifična!"

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić kaže da klub nije imao uticaj na odluku crnogorskih reprezentativaca Filipa Stojkovića i Mirka Ivanića da odbiju nastup protiv kosovske selekcije.

Fudbaleri Zvezde, isto kao i selektor Ljubiša Tumbaković, nisu hteli da budu učesnici meča u Podgorici protiv tzv. Kosova u kvalifikacijama za EURO.

- Nismo se čuli sa njima, njihova je odluka. Generalno, mislim da nije dobro da se mesa sport i politika, ali je situacija oko Kosova specifična. Imali su razgovor sa prijateljima i porodicama- rekao je Terzić na početku priprema crveno-belih.

Crnorski mediji preneli su da su Stojković i Ivanić trpeli velike pritiske iz Beograda da ne igraju protiv tzv. Kosova, ali ne i tačno odakle.

- Klub nisu konsultovani ni kada su izabrali da igraju za Crnu Goru, pa ni sada oko ove odluke- navodi on.

Terzić se osvrnuo i na debakl Srbije u Ukrajini (5:0) i istakao da je "orlovima" potrebna podrška svih na putu ka prvenstvu Evrope.

- Narod smo sklon euforiji sa jedne i bacanja u blato u drugoj strani. Sve što se radilo ranije, plasman na Mundijal, pobede u Ligi nacija, dobar start u Portugaliji, poništeno je i taj poraz je doneo negativan stav javnosti i medija. Sigurno da ne prija... Treba dati punu podršku do meča protiv Litvanije, a potom napraviti analizu- poručio je Zvezdin direktor.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar