22°C

Beograd

PRVI DAN NA NOVOM RADNOM MESTU: Murinjo odradio prvi trening u Totenhemu!

Novi menadžer Totehema, Žoze Murinjo, odradio je prvi trening sa ekipom.

Portugalac je pred duel sa Vest Hemom predstojećeg vikenda rekao da je veoma srećan zbog preuzimanja Totenhema i da nije tako srećan ne bi ni dolazio u ovaj klub.

- Šta mogu da obećam? Strast prema poslu, ali i prema klubu. Velika je privilegija kada trener dođe u klub i ima osećaj sreće zbog tima koji će trenirati. Ovo nisu samo trenutne reči, ovo vam ne govorim kao trener Totenhema, ovo sam ponavljao više puta u poslednje tri, četiri godine, čak i kao protivnik. Igrati protiv Totenhema na Vajt Hart Lejnu uvek je bilo teško i lepo, to je jedno od mesta na koje sam odlazio sa strašću i poštovanjem - rekao je Murinjo za klupski sajt.

Potencijal koji ima Totenhem je veliki.

- Uvek sam govorio o potencijalu kluba, o kvalitetu igrača Totenhema, o sjajnom radu koji je klub sprovodio. Zaista mi se dopadaju igrači koje imam, posebno mladi igrači, jer ne postoji trener na svetu koji ne voli da radi sa mladim fudbalerima i pomogne u njihovom razvoju.

Uslove za rad koje ima Totenhem nema nijedan drugi klub, smatra Murinjo.

- Totenhem trenutno ima najbolji stadion na svetu, tereni za trening se možda mogu uporediti sa nekim klubovima američkog fudbala, u Evropi takvih nema, a bio sam na najboljim mestima. I to je nešto na šta možemo da budemo veoma ponosni.

Portugalac je obećao mnogo bolju poziciju na kraju sezone.

- Znamo gde smo i znamo da tu ne pripadamo. Igraćemo utakmicu po utakmicu, pobedu po pobedu i na kraju sezone videćemo gde smo. Ali znam da ćemo biti na sasim drugačijoj poziciji. Radujem se izazovima i prilici da donesem radost svima koji vole ovaj klub - zaključio je novi trener Totenhema.
b92.net
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar