4°C

Beograd

Photo: instagram

Izvor: alo.rs

NOVA PROVOKACIJA ALBANACA Kosovo i Albanije žele "Kup Majke Tereze"

Fudbalski savezi Albanije i tzv. Kosova su izrazile želju da organizuju fudbalsko takmičenje "Kup Majke Tereze" u kojem bi učestvovali klubovi iz prve tri lige koje se nalaze pod pokroviteljstvom ova dva fudbalska saveza.

- Fudbalski savezi Albanije i tzv. Kosova poslali su pismo FIFA i UEFA u kojem predlažu zajedničku organizaciju Kupa Majka Tereze, a dve federacije čekaju odgovore - rekao je Alban Tartari, portparol Albanskog fudbalskog saveza.

Predsednik Fudbalskog saveza tzv. Kosova, Agim Ademi je u decembru otkrio da je ovaj projekat predstavljen evropskoj kući fudbala.

- Kup će biti nešto veliko što će se razvijati u budućnosti. Igraće se od nedelje do srede-četvrtka kada nema ligaških susreta. Projekat je već predstavljen vlastima. Pobednik će dobiti nagradu od saveza plus bonus od obe države. Takmičenje će se zvati "Majka Tereza". Predlog smo poslali u UEFA, ali odgovora još nema. Od UEFA ćemo tražiti da pobednik ovog takmičenja osigura nastup i u evropskim takmičenjima, a to će verovatno biti Evropska konferencijska liga - rekao je tada Ademi!

Još uvek se čeka odgovor iz UEFA-e , ne postoje indikacije da će ovo takmičenje zaživeti, ali isto tako nema reči ni o njenom osporavanju!

Ovo takmičenje bi dobilo naziv po imenu Majke Tereze koja je proglašena sveticom od strane Katoličke crkve 2003. godine, a u stvarnosti je ona bila daleko od toga!

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti