6°C

Beograd

Photo: TWITTER

Izvor: KURIR

ZLATAN IM VIŠE NE TREBA: Malme odlučio da protera Ibrahimovića

Grad Malme je spreman da izmesti statuu švedskog fudbalera Zlatana Ibrahimovića, koja je više puta skrnavljena, preneli su lokalni mediji.

Statua je smeštena ispred stadiona u Malmeu, a nekoliko puta je oštećena, čak i rušena, jer su navijači tog fudbalskog kluba nezadovoljni Ibrahimovićevim angažmanom u Hamarbiju.

List Sidsvenskan (Sydsvenskan) je naveo da je veće trećeg najvećeg grada u Švedskoj spremno da u ponedeljak odluči o premeštanju statue do kraja godine.

Ipak, izvršni direktor kluba Niklas Karlnen je izjavio da nije upoznat sa planovima grada i da ne želi to da komentariše.

Bronzana statua vajara Petera Lindea teška 500 kilograma i visoka tri metra otkrivena je u oktobru u čast jednog od najvećih švedskih sportista svih vremena.

OBAVEZNO PROČITAJTE

LJUBI JE MAJKA Novakova naslednica ista Jelena! (FOTO)

PALA MISTERIJA! Nestorović i Dačić: NATO je Teslinim tajnim "zracima smrti" pogađao Srbiju

BIBLIJSKE SCENE IZ NIKŠIĆA! Vladika sa svojim narodom! (FOTO, VIDEO)

STRAŠNE SLIKE KOPAONIKA! Pogledajte zgarišta posle nekoliko požara! (GALERIJA)

NEKADA SU BILI NAJVEĆI AMERIČKI SAVEZNIK Sada im Putin šalje moćno oružje! (VIDEO)

Koštala je pola miliona švedskh kruna, a godišnje održavanje košta još 15.000 i to plaća grad Malme.

Statua je više puta vandalizovana, tako što je išarana sprejom. Po njoj su pisane uvredljive poruke, a i oštećeni su nos i članak prilikom obaranja.

Vandalizam je počeo kada je Ibrahimović postao jedan od vlasnika Hamarbija, kluba iz prestonice Stokholma, koji je veliki rival Malmea.

Ibrahimović (38) je karijeru počeo u Malmeu krajem devedesetih godina, u gradu u kom je i rodjen.

Statua je uklonjena početkom januara i odneta na popravku, a čuva se na tajnoj lokaciji.

Navijači su predložili da se statua prenese u Stokholm, grad u kom Ibrahimović boravi kada je u Švedskoj i gde je sedište fudbalskog saveza te zemlje, koji je i naručio njeno pravljenje.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar