0°C

Beograd

Bravo za Ultrase: Navijači Tventea istakli transparent KOSOVO JE SRBIJA, klubu PRETI KAZNA od UEFA! (FOTO)

Navijači fudbalskog kluba Tvente razvili su na utakmici svog kluba protiv Fejenorda transparent s natpisom "Kosovo je Srbija", zbog čega klubu preti kazna pošto UEFA zabranjuje izražavanje bilo kakvih političkih stavova na stadionima.

Transparent je podignut na stadionu u Enšedeu na delu tribina koji je rezervisan za najvernije navijače kluba, iz navijačke grupe Vak-P.

Komercijalni menadžer Tventea Jan van Halst izjavio je da su u klubu potpuno iznenađeni i da nisu imali nikakve naznake da bi tako nešto moglo da se dogodi, preneli su holandski mediji.

U Tventeu igraju dva igrača poreklom sa Kosova - Bersant Celina koji je dosao na pozajmicu iz Mančester sitija i Enis Bunjaki, a obojica igraju i za reprezentaciju Kosova.

Klub se saopštenjem ogradio od postupka navijača.

- Ovog popodneva se, posle sjajne atmosfere koju su napravili ultrasi iz grupe Vak-P, mogao videti transparent sa natpisom 'Kosovo je Srbija'. Takvom transparentu nije mesto na fudbalskom stadionu. Tvente istražuje kako se to dogodilo i ko je odgovoran - saopštio je Tvente.

Tvente je izgubio od Fejenorda sa 2:0.

Bet6a
Foto: Twiterr

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar