10°C

Beograd

Učestvovaće deset klubova: IDUĆE NEDELJE POČINJE NOVO TAKMIČENJE U SRBIJI!

Od naredne nedelje startuje novo takmičenje u okviru Fudbalskog saveza Srbije! Po ugledu na englesku Premijer ligu, domaća Superliga imaće ubuduće takmičenje B timova!

Predsednik srpske kuće fudbala Slaviša Kokeza pre desetak dana u razgovoru sa čelnicima Crvene zvezde, Partizana i Čukaričkog na Kipru nagovestio je da će uskoro biti pokrenut ovaj projekat, a prilikom pomenutog sastanka klubovi su podržali ideju prvog čoveka FSS.

Tokom jučerašnjeg dana napravljeni su i prvi koraci ka realizaciji tih ideja.
- Za Ligu B timova prijavilo se deset klubova, superligašima će se priključiti i još dva prvoligaša Zemun i Bežanija. Radi se o neformalnom takmičenju, a sve utakmice igraće se u Staroj Pazovi - kazao je direktor Superlige Vladimir Bulatović.

- Radi se o pilot projektu, a tek od juna imaćemo zvanično takmičenje. Liga bi trebalo da startuje već sledeće nedelje. Još nije definisano ko će da je vodi, mada će uskoro i to biti određeno.

S obzirom da sledećeg meseca najbolja reprezentacija Srbije dolazi u Staru Pazovu utakmice će za tu priliku biti izmeštene na Adu ili SC Teleoptik.

Ukoliko ne bude naknadnih prijava saglasnost da igraju u Ligi B timova dali su: Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, Rad, Voždovac, Vojvodina, Mladost iz Lučana, Spartak, Bežanija i Zemun.

Mozzartsport
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar