0°C

Beograd

Pejčinović: Sa Ćorlukom se ne raspravljam ko je bolji, Srbija ili Hrvatska, odgovor je jasan!

Naš fudbalski reprezentativac, defanzivac moskovske Lokomotive Nemanja Pejčinović, ne skriva da voli slovensku braću.

- Rusi i mi smo bliski duhom, mentalitetom. Braća Sloveni. Uzgred, u Srbiji je mnogo Rusa, idu tamo da žive. I za mene je Moskva pravi dom - istakao je Pejčinović u opširnom intervjuu za "Sport ekspres". - Videću kakva će situacija u svetu da bude kad završim karijeru, sad je loša. Ne znam kakva će biti za pet godina. Ali, siguran sam da ako odem u politiku, zalagaću se za prijateljstvo naša dva naroda.

Ljubav prema Rusiji Pejčinović je dočarao i odgovorom na pitanje s kim voleo da ima selfi.

- S Putinom!

Pitanje je postavljeno posle slike štopera Lokomotive sa napadačem Hebeija Lavecijem. Tada je i krenula priča o eventualnom odlasku našeg igrača u Kinu.

- Ne, neću tamo. Planiram da igrač još pet, šest godina - rekao je 29-godišnji Pejčinović. - Moja želja je osvojim prvenstvo Rusije sa Lokomotivom, i Kup naravno.

Pejčinović se u Moskvi, kaže, druži sa našim ljudima Zoranom Tošićem, fudbalerom CSKA, Milošem Teodosićem, košarkašem CSKA, naravno i saigračem Petrom Škuletićem, a i sa Hrvatom Vedranom Ćorlukom, partnerom iz defanzivne linije "lokosa".

Na pitanje da li se raspravlja sa Ćorlukom o tome ko je bolji - Srbija ili Hrvatska, naš reprezentativac je izjavio:

- A šta da raspravljamo. U poslednjih deset godina Hrvati su dizali reprezentaciju na viši nivo. Ali, sada, Srbija je bolja. Imamo veliku šansu da ode na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Sa Slavoljubom Muslinom na čelu, atmosfera je mnogo bolja, tu je i disciplina, na svakoj poziciji je zdrava konkurencija.

Rođeni Kragujevčanin je, između ostalog, približio čitaocima "Sport ekspresa" svoj grad:

- Mali grad južno od Beograda, 200 hiljada stanovnika. Šta ima da se vidi? Postoje dva ili tri dobra muzeja. Uključujući onaj posvećen užasnoj tragediji 1941. kada su Nemci ubili sedam hiljada stanovnika grada, a među njima stotine dece... Od hrane moraju da se probaju ćevapčići.

Nemanja Pejčinović, Srbin u Rusiji. Ambasador.

Blic
Foto: Twitter/ Nemanja Pejcinovic

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar