11°C

Beograd

SVET U ŠOKU: Zatvorska kazna za Peleovog sina!

Sin jednog od najboljih fudbalera svih vremena, legendarnog Brazilca Pelea, predao se vlastima u ovoj državi i odlazi na odsluženje zatvorske kazne od 13 godina!

Edinjo (46) je proglašen krivim za švercovanje droge još 2005. godine i tada je dobio zatvorsku kaznu od 33 godine. Posle niza žalbi u petak mu je kazna smanjena na 12 godina i deset meseci zatvora. Bivši golman u klubu u kome se Pele proslavio, Santosu, tvrdi da nije kriv ni za šverc narkotika ni za pranje para, i inistira da će se izboriti da dokaže da je lažno optužen i osuđen.

- Veoma sam frustriran. Optužili su me da sam učestvovao u radnjama sa kojima nemam veze i za koje nemaju nijedan jedini dokaz - rekao je Edson Kolbi Nasimento prilikom predaje vlastima.

Da Edson nije cvećka, već da tvrdi ono što bi bilo koji drugi kriminalac u njegovoj koži rekao, svedoči i činjenica da je tokom života hapšen u još tri navrada. Tokom 2005. godine zajedno sa još 17 lica uhapšen je u policijskoj operaciji Indra koda je razbijen narko kartel Naldinjo.

- Sve optužbe protiv mene su zasnovane na činjenici da sam prijatelj sa ljudima koji su uhapšeni. Ne negiram, drugari smo, ali nikada nisam učestvovao u trgovini narkoticima ili pranju novca - ponavljao je u petak kao unapred naučenu mantru Edinjo.

alo.rs
foto:arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar