20°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Happy BSC

DIREKTNA PRETNJA UEFA: ''Svi ćete biti izbačeni''

Kao odgovor na vest da je nekoliko engleskih velikana odlučilo da se ujedini u osnivanju evropske Superlige, oglasila se UEFA.Evropska fudbalska asoicijacija objavila je saopštenje u saradnji sa fudbalskim savezima Engleske, Španije i Italije.

NAJVAŽNIJE VESTI

IMUNIZACIJA U SRBIJI: Date 3.068.643 doze vakcina,1.238.871 revakcinacija!

KORONA PO GRADOVIMA SRBIJE: Beograd i Novi Sad na udaru kovida 19

NOVI KORONA PRESEK: 37 pacijenata preminulo, 218 ljudi na respiratoru!

"TRAŽIMO JE PO BEOGRADU... NEMA JE!" Oglasila se i majka nestale Teodore (15), njene reči lede krv u žilama

U njemu poručuju da će svi koji se pridruže ovom "ciničnom projektu", kako je nazvana evropska Superliga, biti izbačeni iz UEFA takmičenja.

Saopštenje prenosimo u celosti:

-Ako bi se ovo dogodilo, želimo da ponovimo da ćemo ostati jedinstveni u našim naporima da zaustavimo ovaj cinični projekat, koji je zasnovan na ličnim interesima nekolicine klubova u trenutku kada je društvu potrebna solidarnost više nego ikad-.

Razmotrićemo sve mere koje su nam na raspolaganju, na svim nivoima, kako sudskim, tako i sportskim, kako bismo sprečili da se ovo dogodi. Fudbal se zasniva na otvorenim takmičenjima i sportskim zaslugama. Ne može biti drugačije.

Zahvaljujemo se onim klubovima u drugim zemljama, posebno francuskim i nemačkim klubovima, koji su odbili da se prijave za ovo. Pozivamo sve ljubitelje fudbala, pristalice i političare, da nam se pridruže u borbi protiv takvog projekta ako bi bio najavljen. Ovaj uporni lični interes nekolicine traje predugo. Što je dosta - dosta je", poruka je iz UEFA.

Kao što su ranije najavile FIFA i šest federacija, dotičnim klubovima će biti zabranjeno da igraju u bilo kom drugom takmičenju na domaćem, evropskom ili svetskom nivou, a njihovim igračima bi mogla biti uskraćena prilika da predstavljaju svoje nacionalne timove.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar