0°C

Beograd

Fudbalska akademija dobija teren: MAĐARI GRADE STADION U SRBIJI OD 9,5 MILIONA EVRA!


Fudbalska infrastruktura uskoro će biti poboljšana za novi stadion i savremene prateće objekte Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli.

Akademija se gradi zahvaljujući donaciji Fudbalskog saveza Mađarske u iznosu od 9,5 miliona evra.

Kako je saopšteno iz kluba TSC Bačka Palanka (nekadašnji AIK), člana srpske lige, kome je namenjena donacija, Akademija će biti prilika da se razvijaju mladi fudbaleri.

Član Izvršnog odbora FSS, Janoš Žemberi, istakao je da će Fudbalska akademija biti centralno mesto za dalju popularizaciju fudbala u Bačkoj.

"Sredstva od donacije koristiće se za izgradnju centralnog terena Akademije u Bačkoj Topoli. To će biti novi stadion, kao i prateći objekti koji će ispunjavati visoke standarde i zahteve današjeg fudbala”, rekao je Žemberi.

U Akademiji će biti potpuno opremljena teretana, sauna, kao i soba za merenje opterećenja igrača. Biće izgrađena i četiri pomoćna terena, od kojih će tri biti sa veštačkom travom, a jedan će tokom zime biti pokriven.

Planirano je da svi radovi na objektima Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli budu završeni u roku od dve godine.

U Bačkoj Topoli su ponikli mnogi poznati fudbaleri, poputv Zvezdan Terzića, Zlatka Krmpotića, Nikole Žigića, Andrije Kaluđerovića i trenutno najboljeg srpskog igrača Dušana Tadića.


Izvor: B92
Foto: Twitter/infokaltim, Twitter/Mondo_Sport

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar