14°C

Beograd

Photo: Instagram/madjuragonzalez

Izvor: Kurir

EVO KO JE ERIKSEN KOJI JE DOŽIVEO NESREĆU USRED UTAKMICE: Danski majstor fudbala - dribling, pas, slobodnjak - klasa!

Strašna scena dogodila se na utakmici Danske i Finske u Kopenhagenu na utakmici Evropskog prvenstva.Kristijan Eriksen najbolji igrač Danske i šampion Italije sa Interom u nedavno završenoj sezoni iznet je sa terena i prikačen na kiseonik prebačen u bolnicu, ali je drama na terenu trajala desetak minuta.Za to vreme su njegovi saigrači okružili mesto na kom leži, kako ceo svet ne bi gledao njegovu borbu za život.

Kristijan Eriksen, nekada jedan od najtalentovanijih svetskih fudbalera, privukao je pažnju najvećih klubova još kao dečak. Dok je bio u omladinskoj školi Odenzea za njegove usluge interesovali su se giganti evropskog fudbala.
Odabrao je Ajaks."Prvi korak u karijeri ne treba da bude prevelik. Holandija će biti prava prilika da razvijem karijeru. Pojavio se Ajaks i to je odlična opcija za mene'', govorio je tada Eriksen.Tu je proveo pet sezona, a potom ga je kupio Totenhem gde je dostigao svetsku slavuU London je stigao kao dečak, napustio ga kao odrastao čovek, a tokom tih godina je ceo svet uživao u njegovim majstorijama.Plejmejker kakvi se sve ređe viđaju, majstor prefinjene tehnike i ne baš velike fizičke snage, igrač koji zna da pleše i da natera druge da plešu...
Vrhunski dribler i izvođać slobodnih udaraca, ali i jedan od igrača koji najviše trče u ligi!Jedne sezone je bio rekorder engleskog prvenstva po broju pretrčanih kilometara, što verovatno ne biste pomislili nakon saznanja koju poziciju i kojim stilom igra.Kruna karijere dogodila se u Italiji, gde je često bio osporavan. Nije se u početku našao na istim talasnim dužinama sa Antonijem Konteom, ali su postali fantastičan tandem. Shvatao je Italijan polako šta je potrebno da bi Danac igrao fudbal onako kako on ume.I stigli su do titule. Divan rezultat za ekipu koja više od decenije nije bila šampion Italije..

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar