3°C

Beograd

Photo: Youtube, Screenshot/Werder Bremen

Izvor: blic

Da li sećate ovog reprezentativca? Greška lekara ga UMALO KOŠTALA ŽIVOTA:Proslavio se tresući mreže po Nemačkoj

Golden Rose ad

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske, Ivan Klasnić, prošao je kroz brojne muke prethodnih godina a za sve je kriv nemar nemačkih lekara.

Klasnić je zbog lekarskog propusta "zaradio" oštećenje bubrega, zbog čega mu je život bio u opasnosti, a karijera išla silaznom putanjom.

PROČITAJTE JOŠ: LALATOVIĆA SU LOŠI REZULTATU PUNO KOŠTALI

Podsećamo, njegovi problemi počeli su 2005. godine kada je morao da ode na rutinsku operaciju slepog creva, a Hrvat nije znao da ima nepravilnosti u radu bubrega. Prolazio je preglede kod lekara Geca Dimanskog, kao i interista Manje Guhe i Hermana Holzitera, a pošto oni nisu primetili da ima problem i narušili su mu zdravlje - pokrenuo je tužbu 2007. godine, a Nemci su procenili da je za ovaj problem trebalo da znaju još 2002. godine.

Nekadašnji golgeter, koji se proslavio partijama u dresu Verdera iz Bremena, pojavio se nedavno na jednom događaju vrlo teško prepoznatljiv, bez kose, a svoj novi izgled je brzo objasnio.

"Zarazio sam se s nekim virusom pa mi je otpala kosa. Doktori su mi rekli da će mi se možda i vratiti, no to se ne zna", rekao je on.

Klasnić je čak tri puta išao na transplataciju bubrega, jer prva dva puta operacija nije bila uspešna. Prvi put je to bilo 2007. godine, kada je telo odbacilo bubreg njegove majke, da bi iste godine donator bio njegov otac. Tada je operacije uspela, Klasnić se vratio na teren, učestvovao na EURU 2008. godine, čak postigao i pogodak.

Ipak, tu problemima nije bio kraj, pošto je morao i treći put pod nož.

PROČITAJTE JOŠ: Marko Lazetić o prvencu u dresu Crvene zvezde

-Taj bubreg je proradio, ali je odjednom prestao da funkcioniše, pa sam nakon osam nedelja dobio bubreg od oca. A taj je funkcionisao devet i po godina. Poslednje četiri godine, imam bubreg od jedne meni nepoznate žene koja je bila dve godine starija od mene, ali je preminula, istakao je Klasnić u intervjuu za "Večernji list".

Zbog svega što mu se izdešavalo, on je tužio Geca Dimanskog, lekara Verdera, a Viši sud u Nemačkoj je presudio u korist Klasnića kojem je isplaćena odšteta u iznosu od četiri miliona evra.

Ipak, nkakve pare ne mogu mu nadoknaditi zdravlje koje mu je ozbiljno narušeno, a posledice svega vidljive su i danas.

-Taj novac meni neće vratiti moje zdravlje, no neka to bude slučaj zbog kog će lekari po nemačkim sportskim klubovima pažljivije iščitavati nalaze sportista o kojima brinu od ovih Verderovih. A ja sam ih tužio da nisu dobro interpretirali moje nalaze koji nisu bili dobri i da potom nisu uradili ono što je bilo potrebno, dodao je on.

Danas Klasnić igra veteranski fudbal u Nemačkoj i dobro oseća, a svi se nadaju da je njegovim zdravstvenim problemima konačno došao kraj.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad