30°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/Real Madrid

Izvor: Blic

VELIKA AFERA: Evo kome je MODRIĆ PLATIO 12 MILIONA EVRA ZA LUKSUZNU VILU

Strani mediji raspisali su se o kontroverznom venecuelanskom advokatu Gustavu Mirabalu Kastru koji je navodno svoju vilu prodao ni manje ni više nego Luki Modriću.

Naime, Mirabala Kastra je SAD sankcionisala 2019. zbog navodnog pranja novca, a njegova rođena sestra ga je optužila da je jedan od navodnih šefova bivšeg venecuelanskog nacionalnog blagajnika Alehandra Andradea, koji je u novembru 2018. osuđen na 10 godina zatvora na Floridi, zbog optužbi za pranje novca u iznosu većem od milijadu dolara.

PROČITAJTE JOŠ: DIVLJI ZAPAD NA STADIONU U PORTUGALIJI: Opšta tuča na terenu, policija ispalila 9 metaka! (VIDEO)

Kako je istakao “El Pais de Espana”, 2014. godine bilo je glasina o Andradeovoj saradnji sa severnoameričkim pravosudnim sistemom. Ubrzo nakon toga, u avgustu 2015. godine, Mirabal je odlučio da se preseli u Madrid gde je kupio svoju luksuznu vilu u La Moraleji. To je urbani i ekskluzivni okrug severno od glavnog grada koji ima dve od 10 najskupljih ulica za kupovinu kuća u celoj Španiji, prema pisanju pomenutog lista.

KO JE MIRABAL KASTRO?

Put koji je Mirabal prešao otkako je napustio Venecuelu pre više od 10 godina usko povezan sa Leonardom Gonzalesom Delanom, koga su SAD sankcionisale u januaru 2019.

Gonzalez je upravljao bankovnim računima povezanim s Andradeom, te je posedovao i kontrolisao kompanije koje su upravljale Andradeovim pokvarenim bogatstvom i kupovale mu nekretnine i konje, a dva izvora, koja su Mirabala upoznali dok je živeo u Karakasu, saglasni su se da su on i Gonzales Delan imali poslovne sastanke.

PROČITAJTE JOŠ: LOŠE VESTI ZA JOVIĆA: Anćeloti ipak favorizuje Benzemu

Takođe su delili strast za koju je, prema podacima floridaparcels.com, 2015. godine farma konja Mirabal u Velingtonu promenila vlasništvo i postala vlasništvo kompanije pod nazivom “Velington Property Owner LLC”, čiji je direktor Nil Mofit, još jedan biznismen koji je uložio u konje.

Mirabal je 2016. godine raspustio dve kompanije na Floridi i, prema imigracionim podacima zemlje, nije se vratio u SAD od 2017. godine, kada je Andrade priznao krivicu.

Tokom 2019. nastavio je da se seli, pa je napustio Madrid, pritisnut izveštajima štampe koji ukazuju na to da ga prate vlasti Severne Amerike, i prodao svoju vilu u Madridu. Vilu koju je tada, 3. oktobra 2019. godine, kupio Modrić, najbolji igrač sveta u 2018. godini.

Najnovije vesti iz domaćeg i stranog sporta možete čitati od sad i na zvaničnom Twitter nalogu Happy BSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar