Izvor: Kurir
25.11.2021 u 10:12
0

JEDAN JE MARADONA: Ostavio je NEIZBRISIV TRAG u svetskom fudbalu, klanjali mu se SVI

Tačno pre godinu dana preminuo je po mnogima najbolji fudbaler svih vremena – legendarni Argentinac Dijego Armando Maradona.

Za jedne najbolji ikada, majstor i pravednik, a za druge veliki grešnik i prevarant. U svakom slučaju ostavio je neizbrisiv trag u najbitnijoj sporednoj stvari na svetu. Jedno je sigurno, ovakav se samo jednom rađa!

Maradona je na istoj utakmici bio strelac „gola veka“ i „autor“ najkontroverznijeg gola u istoriji fudbala, nazvanog „Božja ruka“.

Predstavljamo vam manje poznate činjenice iz života i karijere ovog neverovatnog fudbalskog čarobnjaka:

– Njegovo puno ime je Dijego Armando Maradona Franko.

– Rođen je 30. oktobra 1960. godine u mestu Vilja Fiorikio.

– Imao je sedmoro braće i sestara.

– Prvu fudbalsku loptu je dobio za treći rođendan, i to od ujaka.

– Nadimak mu je „El pibe de oro“ – Zlatni dečak.

– Za Boku Juniors je potpisao sa 21. godinom i iste sezone osvojio titulu prvaka Argentine, jedini klupski trofej u rodnoj zemlji.

– Maradona je 1982. godine prešao u Barselonu i oborio rekord pošto je transfer koštao 7,6 miliona dolara.

– Kao jedan od najlepših momenata u karijeri istakao je gol Zvezdi u Beogradu u oktobru 1982. godine, kada je lobovao golmana Aleksandra Stojanovića. Doživeo je da mu 90.000 navijača aplaudira.

– U El klasiku odigranom 1983. godine je dao gol Realu za pobedu i postao je prvi igrač Barselone u istoriji kome su aplaudirali navijači Reala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Najnovije vesti iz domaćeg i stranog sporta možete čitati od sad i na zvaničnom Twitter nalogu Happy BSC portala.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter