24°C

Beograd

Photo: www. partizan

Izvor: informer

ČITAVA JAVNOST SRBIJE SE OPRAŠTA OD MOMČILA MOME VUKOVIĆA(FOTO)

U suzama se Nenad Bjeković oprostio od legendarnog Momčila Moce Vukovića tokom komemoracije.

Mnoge legende iz Humske, ne kriju da je Moca i najveći igrač Partizana svih vremena. Fudbalska Srbija je došla u Skupštinu grada Beograda da se na komemoraciji oprosti od Momčila Vukotića.

- Dragi prijatelji, porodico moja. Ko je bio Moca, svetu i Srbiji će jednom možda neko uspeti da ispriča. Da ponovi tu priču neponovljivog virtuoza, simbola jednog vremena i vrednosti. Koliko je bio legenda koja je trajala decenijama, najbolji na terenu i pored njega, toliko je bio i idol milionima. On je bio čovek koji je generacije učio ne samo na terenu, već i kako treba živeti van terena - kazao je Bjeković i nastavio:

- Moca je bio simbol najviših vrednosti kao prijatelj, muž, otac i deda. Njegova kuća je dom da životne vrednosti postoje i da su nezamenjive, najvrednije. Moca je bezrezervno voleo svoju Bosu. Bosa je bila uz njega nenametljivo i tiho, a tako snažno čuvajući njegov mir i spokoj, jer je njemu njegov dom bio svetinja i hram. Taj hram ostao je sačuvan, nedodirljiv, uz njegovu Bosu. Svako ko ga je poznavao znao je da su njegov ponos bili sinovi Dejan i Nikola. Dobri, jednostavni, posvećeni i pošteni ljudi. Ako bi iko ikada mogao da opiše sreću i da ih dodirne, to bi bili Mocini momenti sa njegovim unucima. Tu sreću kad je Moca s njima mogli ste gotovo da dodirnete, takva je bila.

- Moca je bio velikan, virtuoz života, slikao je život, posvećen svakom detalju i svakom ko je bio deo njegovog života. Ja sam imao tu privilegiju da sa mojim Mocom živim, ali bukvalno. Biti njegov prijatelj značilo je da imate bezrezervnu podršku. Bio je tako jednostavan, skroman, nenametljiv, gospodin u svakom smislu te reči. Toliko poštovan, a tako pristupačan, iskren, otvoren srcem koji je nosio na dlanu. Svako ko je bar jednom upoznao Mocu, zna zašto ne ispraćamo danas samo legendu fudbala, već čoveka koji je bio mnogo više. Zato dragi moj prijatelju, brate moj, mi ne pristajemo na rastanak, ne umemo i ne možemo bez tebe. Zato ti ne govorim zbogom, bićeš u našim srcima zauvek - kazao je Bjeković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar