29°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: kurir

Momčilo Moca Vukotić sahranjen je na Topčiderskom groblju uz suze i jecaje!(FOTO)

Saša Ilić održao potresan govor za Mocu: 

- Kad zauvek odlazi velikan kao što je naš Moca, reči su nemoćne da izrazu svu tugu i opišu prazninu koja ostaje iza njega. Pre svega u njegovoj porodici, a onda i u našem Partizanu, čiji će simbol vernosti i vrednosti ostati zauvek. Vest o njegovoj smrti je rastužila sve ljubitelje ove igre. Na vrhuncu njegove slave, Stojan Protić je napisao "kad bi se u fudbalu kao u šahu dodeljivali nagradu velemajstora, Moca bi je među prvima dobio". Bio je simbol želje da svakom pomogne i da poduči mlađe - rekao je on.

Nastavio je u istom ritmu.

- To sam osetio toliko puta, i zato sam mu zahvalan, ne samo ja. Milutin Šoškić je jednom rekao da je Moca najvoljeniji igrać u istoriji crno-belih. Svi su ga voleli i nije čudno da kad je Vukotić bio prva zvezda tima da je Partizan dobio najviše navijača. S ponosom mogu da potvrdim te Šoletove reči. Zbog velike razlike u godinama nisam imao priliku da neposredno uživam u Mocinim majstorijama, ali sam slušajući priče o njemu bio ponosan što sam nosio dres u kom se on proslavio.

Saša Ilić je ponosan što su ga novinari poredili sa Mocom.

- Iako sam slutio da novinari preteruju upoređujući me s njim, to mi je bilo veliki motiv. Uvek je bio posvećen mladima, čak i kad ga je teška bolest stigla. Iako će njegov večni spomenik biti njegovo delo, uveren sam da će naš zajednički i veliki klub naći način da ostvari spomen na našeg Mocu. Spomen koji bi bio putokaz budućim generacijama Partizana kako se postaje velikan i ostaje čestit čovek. Nikad ga neću zaboraviti, čoveka koji je poštovao mudrost da je skromnost vrlina. Neka mu je večna slava i hvala za sve što je uradio za Partizan i srpski fudbal - završio je Ilić. 

Od legendarnog Moce oprostili su se Ivan Ćurković, Lazar Markovi,  Ivica Kralj... Tu je bio i jedan od najvećih trenera u istoriji Partizana Ljubiša Tumbaković, bivši predsednik kluba Dragan Đurić, potom Žarko Zečević i Nenad Bjeković. 

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović je takođe bio prisutan, kao i jedna od najvećih košarkaških legendi Crvene zvezde Zoran Moka Slavnić. Dragan Okuka i Ivan Golac su takođe došli na komemortaciju, kao i nekadašnji predsednik FSS Nebojša Leković. 

- Šta je bio Moca Srbiji možda će neko jednom uspeti da ispriča. Neponovljiv virtuoz fudbalskog terena. Legenda koja je trajala decenijama. Bio je idol miliona i majstor fudbalske igre. Bio je primer na terenu i van njega. Bio je simbol kao muž, otac, prijatelj i deda. Njegova kuća je simbol da životne vrednosti postoje i da su nezamenjive. Bezrezervno je voleo njegovu Bosu, koja je bila uz njega nenametljivo i tiho, ali tako snažno čuvajući ga. Njegov dom, njegov hram, ostao je nedodirljiv uz njegovu Bosu. Njegovi sinovi Dejan i Nikola bili su njegov smisao svega. U njegovom očima videli smo njih, a u njihovim njega. Ako je neko mogao da opiše sreću, to bi bili trenuci s njegovim unucima. Sreću kad je on s njima gotovo da ste mogli da dodirnete. Bio je velikan i virtuoz. Imao sam privilegiju da s njim živim, ali bukvalno. Biti njegov prijatelj značilo je da imate bezrezervnu podršku - rekao je Nenad Bjeković.

Čuveni fudbaler Partizana Momčilo Vukotić sahranjen je na Topčiderskom groblju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar