°C

Beograd

VEČITI DERBI NA DRUGI DAN VASKRSA?

Sve sluti da će naredni 153.večiti derbi odlučiti o novom (ili starom) šampionu. Ako Crvena zvezda i Partizan ostanu na sadašnjim pozicijima – a sve sluti da će tako biti – novi duel najtrofejnijih srpskih klubova gledaćemo u ponedeljak 17.aprila, piše Sportski Žurnal.

Bar je, za sada, takav kalendar Zajednice Superligaša. To bi mogao da bude ozbiljan problem za organizatora i aktere obzirom da je 17.april drugi dan Vaskrsa. Poznato je da navijači ne odobravaju mečeve koji se igraju na velike praznike. Posebno su radikalni u stavovima fanovi Crvene zvezde koji su 2011.godine bojktovovali derbi na stadionu u Humskoj koji je direktno odlučivao o titulu.

Naravno, ovaj prvobitni kalendar treba uzeti sa rezervom. O terminu treba da se slože klubovi, kao i nosilac TV prava Arena Sport... Moguće je da će zbog većeg interesovanja sponzora novi, 154.duel Zvezde i Partizana biti pomeren za nekoliko dana....

Crveno-beli imaju šest bodova prednosti, ali uoči prvog kola plej-ofa, kada bi na programu trebalo da bude večiti derbi, ta prednost će se prepoloviti.

Mozzartsport
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar