Izvor: telegraf.rs
04.05.2022 u 18:57
0

UEFA izbacuje RUSE! Razmatra se prelazak na AZIJSKU UNIJU?!

Prema nagoveštajima stranih medija, deluje da je veća ona struja koja naginje ka promeni.

Nakon što je UEFA u ponedeljak potvrdila sankcije Rusiji za predstojeću sezonu u svim takmičenjima pod njenim okriljem, dolazi i do prvih reakcija sa druge strane. Naime, tamošnja fudbalska federacija nije nimalo zadovoljna donetom odlukom i stoga ozbiljno razmatra da se od sezone 2022/23 promeni strane i pristupi AFC-u, odnosno azijskoj uniji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Masters u Madridu: Novak Đoković će igrati meč protiv svog prijatelja i dugogodišnjeg rivala Endi Mareja

Zbog odstranjivanja ruskih fudbalskih klubova iz evropskih takmičenja, neočekivano su profitirali i naši klubovi, pošto će Superliga imati jednog učesnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope, možda čak i od plej-ofa ukoliko Lester ne osvoji Ligu konferencija ove sezone. Ni muškoj, pa ni ženskoj reprezentaciji neće biti dozvoljeno učešće u takmičenjima u narednih godinu dana.

Fudbalski savez Rusije, ali ni ruska Vlada ne slaže se i ne prihvata ove sanckije. Prema pisanju Skaj Sporta, ozbiljno se govori i o reorganizaciji tamošnjeg fudbalskog sistema, koji bi omogućio ovoj zemlji da promeni stranu.

Mislim da je došlo vreme da ozbiljno razmislimo o promeni i prelasku u AFC – rekao je Dmitri Pirog, predstavnik ruske Dume na televiziji Meč TV u utorak, nakon što su potvrđene kazne UEFA. On je ovaj potez opravdao činjenicom da nije jasno koliko bi Rusija bila isključena iz evropskih takmičenja.

Međutim, čak i ukoliko bi Rusija promenila federaciju, to ne bi automatski značilo da bi mogla da učestvuje u međunarodnim takmičenjima. O tome bi odlučivao bord FIFA, što znači da mesto na Svetskom prvenstvu zavisi isključivo od njihove odluke. Takođe, Liga šampiona Azije nije ni blizu toliko finansijski atraktivna za ruske klubove kao što je to evropska Liga šampiona.

Prema nagoveštajima Skaj Sporta, više je onih koji žele da se strane promene, nego da sve ostane onako kako jeste.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter