28°C

Beograd

Photo: printscreen/pixabay

Izvor: Informer

TUŽNE VESTI U SVETU SPORTA: Preminuo poznati sudija!

Nekadašnji fudbalski sudija Dragiša Komadinić preminuo je u Beogradu u 73. godini

Komadinić je bio jedan od najpoznatijih fudbalskih sudija u vreme bivše Jugoslavije. Na fudbalsku scenu stupio je 1970. godine i na terenima širom zemlje vodio je mečeve pune dve decenije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Po povlačenju radio je u sudijskoj organizaciji. Bio je instruktor kao i funkcioner u FS Jugoslavije.

Rođen 1949. u selu Lisa kod Ivanjice. Od 1979. godine postao sudija na terenima tada elitne Prve savezne lige. Tu se brzo pokazao kao neko u koga svi imaju veliko poverenje i mnogi su bili zadovoljni kada bi im Komadinić sudio. Od 1984. godine sudio je i međunarodne utakmice. Šest godina kasnije, tačno kada je zaokružio dve decenije svog uspešnog sudijskog staža, oprostio se od aktivnog suđenja utakmica.

DESET GODINA U NBA LIGI SE KONAČNO ISPLATILO: Bostonov pomoćnik Vil Hardi je novi trener JUTE, ovo niste znali o njemu!

Nastavio je da daje doprinos fudbalskom sportu, posebno važnom segmentu koji se odnosi na sudijsku struku. Da je bio i ostao čovek od poverenja pokazao je i kada je 1993. godine postao komesar za suđenje tadašnjeg Fudbalskog saveza Jugoslavije, a bio je i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Jugoslavije. Beogradska sudijska organizacija bila je i ostala ponosna na svog dugogodišnjeg člana Dragišu Komadinića koji je na ovim prostorima stekao ugled sinonima za fudbalskog sudiju i sudijsku organizaciju. Poštovanje mu je bilo iskazano u monografiji autora Nebojša Vukovića posvećenoj stogodišnjici Organizacije fudbalskih sudija Beograda ‘Ambasadori pravde’ u kojoj je Dragiša Komadinić dobio izdvojeni prostor.

- Fudbalski savez Beograda i Organizacija fudbalskih sudija Beograda ovom prilikom porodici Dragiše Komadinića izražavaju duboko saučešće- ističe se na sajtu Fudbalski Savez Beograda.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar