°C

Beograd

MLADI SVE IZNENADILI: Srpski fudbaleri treći na turniru u Barseloni!

Mladi srpski fudbaleri, članovi tima "Campione" ostvarili su veoma zapažen rezultat na najjacem turniru svetskih škola fudbala u Barseloni osvajanjem trećeg mesta u kategoriji do devet godina, odnosno četvrtog u kategoriji do 11 godina.

Na nezvaničnom Svetskom kupu koji nosi ime "Cupa Santa 2017", u konkurenciji više od 150 timova iz 15 zemalja srpski dečaci 2008. godište (U09) u borbi za treće mesto pobedili su nemacku ekipu TSV Rudov 4:2, dok su dve godine stariji fudbaleri (U11) poraženi posle izvođena penala 3:2 od spanskog tima Arenas.

Iz Srbije su na ovom prestiznom turniru uspesno ucestvovali i fudbalski klub Rad, kao i Škole fudbala ČCabrinović, koja je stigla do četvrtfinala i Winner.

"Za nas je ovo bilo neprocenjivo iskustvo jer smo mogli da pariramo najboljim svetskim timovima u nasem uzrastu i videli smo da mozemo potpuno ravnopravno sa njima da igramo. Već na jesenjem Svetskom kupu u Holandiji napadamo svetske titule narocito nasi najjaci timovi U11 i U09'''', izjavio je trener FK "Campione" Vladimir Mišić.

Mladi igrač Andej Vlaisavljević istakao je da je ekipa na prvom međunarodnom turniru stekla veliko iskustvo.

"Nastavicemo još jače da treniramo kako bismo do jeseni bili još spremniji. Našs cilj je da budemo najbolji, sa svima možemo da igramo, još kad nam se vrate trojica vaznih igrača koji zbog povreda nisu putovali'' stajemo na crtu bilo kome. Naš golman je proglašen za najboljeg na turniru i u ime svih igraca čestitam mu na tome", izjavio je on.

Na turniru su učestvovali Škole fudbala najjacih svetskih timova poput River Plate iz Argentine, nemacke Arminije Bielefeld, španskog prvoligasa Levantea, timovi iz Meksika, Izraela, Irske, Argentine, Italije, Alžira, SAD, Švajcarske...

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar