0°C

Beograd

SMRT FUDBALERA SAŠE ŽIVOTIĆA (29): Samo je kriknuo i pao kao sveća!

Šok, tuga i neverica! Fudbaler Dragaša iz Oreškovice Saša Životić Đićko (29) preminuo je u svlačionici petnaestak minuta po završetku utakmice sa Omladincem u Starčevu.

Odbrambenom igraču gostujuće ekipe iznenada je pozlilo, a prema rečima saigrača, Saša je počeo da se presvlači i odjednom je kriknuo uhvativši se za grudi.

- Samo je pao kao sveća. Svi smo potrčali ka njemu da mu pomognemo, ali, u tom trenutku, izgledalo je da mu nema spasa, jer mu je telo potpuno omlitavilo. Pokušali smo da mu pomognemo veštačkim disanjem. Pošto to nije uspelo, smestili smo ga u privatni auto i krenuli ka petrovačkoj bolnici. U međuvremenu smo sreli kola Hitne pomoći, koja je krenula ka Starčevu da pomogne, pa smo Sašino već ohlađeno telo prebacili kod njih. Međutim, lekari su mogli samo da konstatuju smrt - s tugom nam je rekao jedan od očevidaca tragedije.

Saša Životić bio je svestrani sportista. Pored fudbala, igrao je aktivno odbojku u klubu Jedinstvo iz Kamenova. Smrt mladog fudbalera pored rodnog sela potresla je i ceo kraj podno Homolja. Saša je iza sebe ostavio ucveljene roditelje i sestru, kojima ovo nije prva tragedija u porodici, pošto im je pre desetak godina u saobraćajnoj nesreći nastradao najstariji sin.

Predsednik Opštinskog fudbalskog saveza Petrovac na Mlavi Denis Perić kaže da je zatečen ovom tragedijom i da će fudbalska organizacija na čijem se čelu nalazi materijalno pomoći porodici tragično preminulog mladog fudbalera.

- Saša je bio veoma dobar mladi čovek, svestran u više različitih sportova. Biće upamćen kao daroviti odbrambeni fudbaler, dobar odbojkaš i uspešan sportista. Infarkt ga je pokosio, mada pre toga, koliko znam, nije imao zdravstvenih problema, pošto su svi fudbaleri pre početka lige zdravstveno pregledani, i nijedan koji nije prošao zdravstveni pregled nije mogao da nastupa - rekao nam je prvi čovek petrovačkog fudbala.

Kako smo saznali, predloženo je da se na svim narednim utakmicama MFL Mlava pre početka minutom ćutanja oda počast tragično preminulom mladom fudbaleru, kao i da svi igrači na dresovima nose crni flor.

Kurir
Foto: Facebook/Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar