0°C

Beograd

NOVA PROVOKACIJA U ALBANSKOJ REŽIJI: Zvezdi ne daju na Kosovo!

Vlasti i čelnici tzv. FS Kosova žele da spreče odigravanje humanitarne utakmice između Crvene zvezde i Gračanice i skupljanje novca za renoviranje porodilišta u tom mestu

Fudbalere Crvene zvezde nećemo pustiti da uđu na Kosovo i Metohiju i odigraju humanitarnu utakmicu ukoliko ne zatraže dozvolu od nas, rekli su u tzv. FS Kosova.

Očigledno je reč o unapred smišljenoj provokaciji albanske strane, koja ima za cilj da još više destabilizuje odnose na Balkanu. S obzirom na novonastala dešavanja proteklih dana, oslobađanje teroriste Ramuša Haradinaja i nemira u Makedoniji, čini se da bi Albanci s Kosova i Metohije voleli da izazovu novi sukob.

Naime, fudbaleri Crvene zvezde tradicionalno svakog proleća od 2015. godine odlaze na Kosovo i Metohiju, a 23. maja treba da bude odigran prijateljski meč u Gračanici sa istoimenim klubom, u SC „Dragan Džajić“. Utakmica treba da ima humanitarni karakter, pošto će ceo prihod od prodaje ulaznica i dobrovoljnih priloga biti prosleđen za porodilište u Gračanici, koje se nalazi u veoma lošem stanju. Gračanica je mesto nastanjeno Srbima u Kosovskom Pomoravlju, samo deset kilometara udaljeno od Prištine.
- FS Kosova pažljivo prati situaciju i da bi neko igrao fudbal na našoj teritoriji, potrebno je da dobije dozvolu i pismeno odobrenje. Ako nam se niko ne javi, obratićemo se FIFA i UEFA kako bismo sprečili odigravanje utakmice u Gračanici jer nije u skladu s našim propisima. Pre ulaska Kosova u UEFA i FIFA, srpski klubovi su se na Kosovu ponašali kao u svojoj kući i mi to više nećemo dozvoliti - rekli su ljudi iz tzv. FS Kosova, a preneo list Zeri.

Čelnici Crvene zvezde nisu želeli da komentarišu navode tzv. FS Kosova.

Kurir
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar