Izvor: zurnal.rs
28.03.2023 u 10:34
0

Dalić: „Teško je da stalno proizvodimo nove igrače“

Fudbaleri Hrvatske gostuju u utorak u Bursi selekciji Turske, u utakmici drugog kola Grupe D u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je danas da očekuje zahtevan meč protiv Turske, kao i da je njegovoj zemlji teško da stalno proizvodi nove igrače.

– Ne očekujem jednosmernu utakmicu kao na Poljudu (remi sa Velsom 1:1), moramo biti jako oprezni. Utakmica će biti zahtevna jer su Turci sigurno kvalitetniji od Velsa – rekao je Dalić na konferenciji.

Fudbaleri Hrvatske gostuju u utorak u Bursi selekciji Turske, u utakmici drugog kola Grupe D u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Hrvatska je u prvom meču vodila protiv Velsa sve do trećeg minuta nadoknade, kada je izjednačujući gol postigao Nejtan Brodhed.

Turska je na gostovanju u prvom kolu savladala Jermeniju sa 2:1.

Dalić je dodao da selekcija Hrvatske ima potencijala.

– Hrvatska ima potencijala, ali teško je stalno proizvoditi nove igrače. Nas je 3,5 miliona, a Turaka 85 miliona. Bursa ima tri miliona stanovnika, a Hrvatska 3,5. A mi smo drugi i treći na svetu.

Selekciju su zbog povreda napustili napadači Bruno Petković i Marko Livaja, a hrvatski selektor nije uputio naknadne pozive.

– Mislim da nema potrebe, u napadu imamo Kramarića (Andrej) i Musu (Petar). Napravićemo neke zamene sigurno, krenućemo sa novim napadačem, a druge stvari ćemo složiti na drugačiji način. Svi su spremni za utakmicu, osim dvojice koja su otpala.

Dalić je dodao da je reprezentacija protiv Velsa odigrala dobru utakmicu.

– U jednom periodu smo bili nešto slabiji, a primljeni gol je sve pokvario. Pred nama je još sedam utakmica, ali nećemo ništa testirati. Nema vremena za to. Imamo za poziciju desnog krila Pašalića (Mario), Vlašića (Nikola) i Majera (Lovro), naći ćemo pravo rešenje – rekao je Dalić.

„ORLOVI“ NE STIŽU KOMPLETNI U BEOGRAD! Ovi fudbaleri su ranije napustili Podgoricu!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter