Izvor: Sportal.rs
18.05.2023 u 19:02
0

DEBAKL ORLIĆA NA OTVARANJU EP: Slovenija bolja, a tek slede Španija i Italija

Kadetska reprezentacija Srbije pretrpela je pravu katastrofu na otvaranju Evropskog prvenstva u Mađarskoj. Tim Aleksandra Lukovića je izgubio od Slovenije 4:2 (3:0) u utakmici B grupe, u kojoj se nalaze još Španija i Italija (igraju od 20.00).

Stadion: Telki trening centar (Budimpešta). Sudija: Robinson (Severna Irska)

Srbija: Džodić – Simić (Milosavljević od 87), Popović, Đurić – Vukojević, Petrović, Maksimović, Avdić (Mitrović od 40) – Subotić (Popović od 46), Cvetković – Sremčević (Delibašić od 59);

Slovenija: Trivunčević – Kerin, Golić, Obrić, Tomšić – Hrvatin, Pejičić (Bakšić od 72), Veber (Jelen od 54) – Jakupović (Mlakar od 85), Topalović (Kutos od 72), Bendra.

Već posle 10 minuta duela u pregrađu Budimpešte dalo se naslutiti kakav epilog čeka Orliće kada su imali dva minusa. Oba puta je grubo pogrešio David Đurić i oba puta je surovo kažnjen za driblinge u odbrani.

Luka Topalović, najbolji akter utakmice, dva puta ga je nasamario kada je defanzivac Crvene zvezde krenuo da rizikuje. Prvo kada je pokrenuo akciju kod gola Davida Pejičića, a onda je član Domžala koji podseća na asa Mančester sitija Džeka Griliša sve sâm uradio i plasirao loptu u mrežu.

Posle toga je bilo teško vratiti se, iako je naš tim imao prilike da to uradi. Međutim, Mihajlo Cvetković je promašio zicer, a i razbranio se golman Slovenije Žan Trivunčević.

Ubrzo je stigla i treća kazna. Izleteli smo previše, Topalović je opet poslao teledirigovanu loptu, a pokretljivi i snažni Aldin Jakupović je zakucao u mrežu za šokatnih 3:0 u 34. minutu!

Selektor Luković je već počeo da menja, do drugog poluvremena je napravio dve izmene, ali bez osetnog efekta. So na ranu nam je sipao Rene Hrvatin početkom drugog dela i tada je najavljena bruka, ali je na kraju ublažena.

Orlići su postigli dva gola pola sata pre kraja, ali je bilo prekasno za nešto više. Prvo se napadač Čukaričkog Cvetković lepo snašao u gužvi između trojice čuvara, da bi Zvezdin vezista Andrej Petrović lepim pogotkom posle „kifle“ sa 20 metara upristojio poraz, ali ne i utisak.

Već posle 90 minuta jasno je da će Srbiji biti jako teško da prođe dalje jer joj tek slede dva teža testa – protiv Italije (nedelja, 20.00) i sledeće srede protiv Španije (17.00).

ČUKARIČKI DRUGI FINALISTA KUPA SRBIJE: Brđani bolji od Vojvodine i u ponovljenom meču
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter