Izvor: BSC HAPPY
23.02.2023 u 16:33
0

Dejan Lovren se povukao iz reprezentacije Hrvatske!

Emotivan oproštaj legende posle bronze na Mundijalu - njegovo pismo najbolje govori kakav kult reprezentacije imaju

Dugogodišnji štoper hrvatske reprezentacije, Dejan Lovren, oprostio se od Vatrenih emotivnim pismom, nakon što je o svojoj odluci obavestio selektora Zlatka Dalića i predsednika Hrvatskog fudbalskog saveza Marijana Kustića.

Lovren se od reprezentacije oprostio sa 78 nastupa i pet pogodaka, te kao osvajač dve medalje sa Svetskih prvenstava – srebrne u Rusiji i bronzane u Kataru.

Njegov oproštaj preko sajta Hrvatskog fudbalskog saveza prenosimo u celosti. Iznenadio je Hrvatsku, očekivalo se da barem još jedno Evropsko prvenstvo odigra.

„Draga reprezentacijo, dragi verni navijači, želeo bih da vam se obratim s ne baš radosnim vestima, ali verujte mi, ovu odluku doneo sam otvorena srca i nakon dugo razmišljanja. Dosta mi ovo teško pada, i dok to pišem pokušavam da ne zaplačem, ali već me dobro poznajete kao čoveka sa srcem i neskrivenim emocijama.

Došao je i taj dan kada se moram pozdraviti i reći Zbogom hrvatskoj reprezentaciji, makar i dalje sebe vidim kao vatrenog navijača koji će uvek bodriti svoju reprezentaciju. Sanjao sam kao dete da ću igrati na velikim turnirima, u tom najlepšem dresu sa šahovnicom na sebi. Belo-crvene kvadratiće sam prvi put obukao s devet godina i nikada neću zaboraviti taj poseban osećaj – kao da sam imao na sebi Supermenov plašt. Osećao sam se moćno, samouvereno, neustrašivo, baš kao i moj heroj Supermen.

Želim svim mladim fudbalerima poručiti da hrvatsku reprezentaciju treba gledati drugačije nego bilo što drugo – gledajte ih kao svoje superheroje.

Najlepša strana ove reprezentativne priče za mene je sve ovo što smo ostvarili u proteklih pet godina. Iskreno govoreći, meni je i dalje sve to kao jedan veliki san. Toliko je emocija prošlo kroz mene, pogotovo 2018. i 2022. godine, da je to teško opisati. Živeo sam za takve trenutke i doživeo sam ih s najvećim ponosom. Neću ih nikada zaboraviti, nosiću ih zauvek u svom srcu. Želeo bih da zahvalim svim selektorima na saradnji, počevši od mog prvog Slavena Bilića, pa preko Igora Štimca, Nike Kovača i Ante Čačića do Zlatka Dalića. Svako od vas je ostavio nešto iza sebe te ću vam zauvek biti zahvalan jer sam od svakoga naučio puno toga.

Želeo bih svim bivšim i aktuelnim saigračima zahvaliti na jednom prekrasnom i nezaboravnom putovanju. Imali smo zajedničkih uspona i padova, smejanja i plakanja, te ću vas sve zauvek imati u srcu. S nekima od vas igrao sam više od 10 godina zajedno. Doživljavam vas kao svoju braću, bili ste tu za mene kada mi je doista bilo teško. Hvala vam puno. Hvala svim ljudima iza kulisa koji su tu bili od prvoga dana. Ne mogu sve po redu imenovati, ali znamo dobro ko su ti ljudi.

Vi ste srž ove reprezentacije, niste na naslovnicama i ne dobijate možda previše pažnje, ali verujte mi – bez vas smo niko i ništa. Za kraj bih samo hteo reći da od sada imate jednog novog navijača. Kao i do sada, ostajemo jedni uz druge, jer je naše zajedništvo od neprocenjive važnosti za hrvatsku reprezentaciju, ono je naša najveća snaga. Hvala vam od srca, vaš Dejan.“
Karima Benzemu može parirati samo Leo Mesi!
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter