Izvor: Informer.rs
03.03.2023 u 17:00
0

DUŠAN SAVIĆ UPOZORAVA PRED DERBI: Na terenu nije VAŽAN ni rođeni BRAT! Dobro pamtim NJEGOVE reči!

Ljuti rivali Crvena zvezda i Partizan odmeriće večeras od 19 sati snage u 169. Večitom derbiju, a legenda crveno-belih Dušan Savić kaže da je ekipa trenera Miloša Milojevića u prednosti nad rivalom

O Večitom derbiju, ali i trci za prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije ovog jutra u „Uranku“ govorila je legenda Crvene zvezde Dušan Savić. 

ZVEZDA IMA VELIKU PREDNOST

Kada je reč o večerašnjem derbiju, Savić je kazao da Zvezda ima veliku prednost, dobru atmosferu, igra kod kuće i na papiru je favorit.

– Kod Partizana je sve suprotno od toga, ali ne treba ih nikad potceniti. Oni koji znaju šta je fudbal i šta je derbi neće nikada pogrešiti ako kažu da ni trenutna pozicija na tabeli ni forma ni prednost terena ne odlučuju. Tih 90 minuta su samo tada i tada se odlučuje ko je bolji. Za mene je derbi uvek bio najvažnija utakmica u karijeri i to je utakmica svih utakmica. Za nju svi živimo, o njoj smo kao klinci maštali. Da istrčimo na prepunu Marakanu i da igramo derbi s Partizanom. Onaj ko večeras bude više želeo pobedu i ko bude spremniji, taj će pobediti. U određenoj smo prednosti ali ozbiljnost i odgovornost moraju da postoje kod igrača na terenu da bismo tu prednost uvećali i priveli prvenstvo kraju na miran način – ocenio je Savić na televiziji K1.

Kako je kazao proslavljeni fudbaler, Crvena zvezda i Partizan su u dobrim odnosima, ali mogu da budu i u boljim.

– Dešavaju se verbalni incidenti zbog nervoze, zbog rezultata, i to kreće uvek od strane koja gubi. Voleo bih da budu na nivou na kojem su bili u vreme kada sam ja igrao, pa Džajina generacija, Šekijeva, Rajka Mitića pre toga. Ali, drugo je vreme bilo tada, a drugo je sada. I Zvezda i Partizan, a posebno Zvezda, učinili su mnogo za naš fudbal na evropskoj sceni i mogli bi klubovi da učine isto toliko koliko su i ove dve ekipe na terenu uradile – stav je Dušana Savića.

Printscreen Youtube / Arena sport TV

 

NA TERENU NIJE VAŽAN NI ROĐENI BRAT

Dušan Savić se prisetio reči Miljana Miljanića.

 On je uvek govorio da mu je najlakše bilo da sprema utakmicu sa Partizanom, jer uopšte nije morao da je sprema. Svi, i igrači i javnost, navijači žive za tu utakmicu. Protiv malih klubova je najteže motivisati igrače, a protiv Partizana ne moraš da ih motivišeš, igrači su već sami motivisani otkad igraju fudbal za derbi. Ne spavate noćima i danima, ne možete da dočekate da istrčite na teren.

Na pitanje Jovane Joksimović kako se neguje sportski rivalitet, a ne neprijateljstvo, Savić je rekao:

 Negujete svoje veličine i vrline u klubu, pamtite velike utakmice, sjajne poteze, to se
afirmiše, o tome se piše i govori. Ja sam odrastao na Ubu, i imao sam najveću privilegiju na svetu da se rodim i da živim na Ubu sa Džajom u zgradi 17 godina, kao klinac. Dolaze najveći igrači i maštate o tome da i vi jednog dana ponesete taj dres. Kada jednom odete na stadion ne spavate posle mesec dana. To mora da se neguje. Mi koji smo igrali, Zvezdaši i Partizanovci, smo prijatelji i drugovi, osim na terenu, e tamo se ne poznajemo. Tamo nije važan ni rođeni brat, samo tih 90 minuta na terenu. Živeli smo posle za novi derbi narednih šest meseci. Večeras iako Zvezda ima prednost od 13 bodova, a u ovoj atmosferi je to nedostižno za Partizan i Zvezda je bolja, ipak je važno pobediti Titula bez pobede nad Partizanom ne sija punim sjajem. Zvezdi je sutra 78. rođendan i naravno da bi sve bilo lepše da se večeras pobedi jer je sutra klupski praznik, a večeras praznik beogradskog fudbala
 – kazao je Dušan Savić.

Proslavljeni napadač napominje da je izjava trenera Milojevića korektna i da iako svi znaju u kakvoj je situaciji, Partizan nikada ne treba potceniti.

 Nije lako Partizanu sada, Zvezda ima veliku prednost, smenili su trenera i to se ne radi kada ide dobro već kada ide loše. Partizan igra rastrećeno i može samo da dobije i da malo izvadi sezonu. I nerešeno bi za Partizan bio dobar rezultat. To bi značilo i da je Duljaj malo stabilizovao ekipu. Zvezda do kraja prvenstva treba da se priprema, da se prave eksperimenti i proveri na koga na jesen može da računa za Ligu šampiona. Zvezda prvi put igra direktno grupnu fazu Lige šampiona. Derbi je inercija, ako pobediš – i u narednim utakmicama ćeš pobeđivati.

Dule Savić kazao je da će navijači Zvezde na stadion večeras doći da već proslave titulu.

– Partizanovi će pokušati da sa tribina daju impuls igračima da malo spasu sezonu, iako je to jako teško. U poslednjih dvadesetak godina policija ima veliki posao da obezbedi dolazak na stadion i odlazak nakon završetka. Ali, nadam se da će sve proći u najboljem redu. Da je bod ili dva razlike bile bi veće tenzije, ili da večerašnja utakmica odlučuje o tituli, mada naravno i da je tako – ne vidim razlog za incidente. Možda sam naivan ali ja to gledam kroz prizmu vremena kada sam ja igrao i kada je derbi bio radost i praznik u Beogradu, Jugoslaviji. Ljudi su uzimali dva dana slobodno da dođu na derbi. I danas je praznik ali ne kao nekada i ne za sve. Verujem
da će biti dobrog fudbala i ako Bog da dobrog rezultata za nas, i dobre atmosfere. Ponekad se malo politika ubaci, pa neki sa strane ubace ljude koji su van fudbala, van Zvezde i Partizana, da naprave neki incident iz nekih interesa ovakvih ili onakvih. To je veća opasnost nego igrači sami.

BIVŠI TRENER PARTIZAN ŠOKIRAO UOČI DERBIJA! Otkrio u kakvom su ODNOSU uprave Zvezde i Partizana!
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter