Izvor: BSC HAPPY
02.05.2023 u 12:37
0

ERLING HOLAND PROTIV VEST HEMA ZA ISTORIJU! Norvežanin ima šansu da postane najbolji strelac u istoriji Premijer lige

Fudbaler Mančester sitija Erling Holand u sredu protiv Vest Hema ima priliku da postane najbolji strelac u istoriji Premijer lige.

Mančester siti je pobedom nad ekipom Fulama od 2:1 preuzeo lidersku poziciju Arsenalu i sada ima prednost od jednog boda u odnosu na „topdžije“. Tim Pepa Gvardiole poveo je u trećem minutu susreta, a gol je postigao sjajni Erling Holand.

Norvežanin se ovim pogotkom izjednačio sa Alanom Širerom 1995. i Endijem Kolom 1994. po broju golova postignutih u jednoj sezoni Premijer lige (34).

Napadač „građana“ će šansu da postane najbolji golgeter ikada na Ostrvu imati već sutra protiv Vest Hema na svom Itihadu. Ukoliko rekord ne „padne“ na tom meču, Holand će imati još pet utakmica da zatrese mrežu makar jednom kako bi stigao do brojke od 35 pogodaka za jednu sezonu najjače lige Engleske. Mladi napadač je golom protiv Fulama postigao 50. gol u svim takmičenjima, a to je uspeo sa 44. odigrane utakmice. Koliko je ova brojka impresivna potvrđuje podatak da je jedini fudbaler koji je imao više golova u svim takmičenjima bio Diksi Din u sezoni 1927-1928 sa 63. 

Pep Gvardiola, impresioniran ovim učinkom svog fudbalera istakao je da cilj i dalje ostaje isti, a to je borba za trofeje.

– Čestitam Erlingu statistika mu je neverovatna. Ostvarenje naših ciljeva umnogome zavisi od njega. Želja i dalje ostaje ista, a to su trofeji – rekao je Pep.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter