Izvor: Mozzartsport.com
10.05.2023 u 17:08
0

FALKO ZVARŠIO SEZONU pa se vraća u Crvenu zvezdu?

Klub sa Sardinije neće otkupiti krilnog fudbalera.

Sezona za zaborav Filipa Falka. Slaba minutaža, epizodna uloga i prevremeni završetak. Iz Kaljarija su saopštili da je italijansko krilo operisalo meniskus levog kolena, te se neće vraćati na teren do kraja sezone. Da stvar bude gora po 31-godišnjeg fudbalera, tamošnji mediji pišu da ga klub sa Sardinije neće otkupiti, što u njegovom slučaju znači povratak u Crvenu zvezdu.

Falko je letos stigao na Sardenja Arenu na insistiranje Fabija Liveranija, trenera pod čijom je palicom i pružao najbolje partije. I u prvom delu sezone upisao 11 nastupa od kojih sedam kao starter. Međutim, dolaskom Klaudija Ranijerija izgubio je mesto u timu i sve do danas odigrao još svega pet mečeva, odnosno ukupno 250 minuta… Ukupno 14 utakmica, bez ikakvog učinka. Niti gola niti asistencije. A posle operacije neće ni imati priliku da popravi utisak.

Lokalni cagliarinews24 piše da će po završetku plej-ofa za ulazak (u slučaju Kaljarija povratak) u Seriju A, čelnici Rosoblua krenuti u formiranje igračkog kadra za iduću sezonu, a da će “prva tačka dnevnog reda“ biti pozajmljeni igrači. Kaljari ih ima dvojicu, Falka i Alesandra Di Parda, i u slučaju obojice ostavio je pravo otkupa na kraju sezone. Čak bi se u slučaju da se ostrvljani vrate u Seriju A, otkup Di Parda automatski stupio na snagu, dok je Falko predodređen da se vrati u Beograd, podvlači pomenuti izvor.

Podsetimo, Falko je u Crvenu zvezdu stigao januara 2021. godine iz Lečea za 1.200.000 evra. Za beogradski tim odigrao je 36 utakmica, postigao šest i namestio još četiri gola. Ugovorom za Crvenu zvezdu vezan je do leta 2024. godine.

ŽOZE MURINJO O FRANCUSKOM KLUBU: Ako je PSŽ zvao, nije me pronašao

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter