Izvor: Informer.rs
02.06.2023 u 11:12
1

FIORENTINA KUPUJE U PARTIZANU: U igri milioni evra i procenti od buduće prodaje

Partizan i Fiorentina na putu su da dogovore transfer fudbalera Sameda Baždara iz Humske u italijanski klub, saznaje Informer.

Čelnici Fiorentine zainteresovani su za fudbalera Partizana Sameda Baždara (19). Prema saznanjima našeg lista, dva kluba su preko posrednika uspostavila saradnju i pred generalnog direktora Miloša Vazuru stavljena je ponuda – dva miliona evra i procenti od buduće prodaje.

S obzirom da je reč o igraču koji ima 19 godina, a označen je kao jedan od najtalentovanijih ofanzivnih vezista u Evropi, pitanje je da li je to cifra koja bi u normalnim okolnostima zadovoljila crno-bele. Međutim, situacija u Humskoj je kritična kad je reč o finansijama i transferi su jedan od načina da se makar delimično konsoliduju.

Kao što je Informer juče pisao, generani direktor crno-belih nalazi se u Milanu, gde pokušava preko svojih kontakata da proda Baždara i Nemanju Jovića. Prema rečima našeg izvora, veza sa Fiorentinom uspostavljena je još zimus.

– U zimskom prelaznom roku Partizan je takođe hteo da proda Baždara, ali nije stigla dovoljno dobra ponuda. Tada su se u Humskoj nadali da će sezonu završiti makar kao drugi, pa da će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona i zaraditi novac od UEFA nagrada, ako se plasiraju makar    u Ligu Evrope. U tom slučaju bi mogli da postavljaju uslove i drže cenu. Međutim, Partizan je završio četvrti i to mu značajno menja planove – objašnjava naš izvor.

Vazura će sad pristati na ponudu koju ranije možda ne bi pogledao.

VRAĆA SE U ZVEZDU PO TREĆI PUT?! Baraku se dopada, on nema ništa protiv!

– Raspitivali su se za igrača Volfzburg, Bešiktaš i Juventus, ali Partizan je čekao više. Sad je generalni direktor Partizana sam otišao da prodaje fudbalera. Znaju to svi klubovi i koriste da obaraju cenu. Fiorentina je ponudila dva miliona evra i procente od naredne prodaje. Ako bi Vazura uspeo da obezbedi dobre procente, to čak i ne bi moralo da bude loše, jer u perspektivi Baždar može da ode dalje za desetine miliona evra – zaključio je naš izvor.

Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic


I sam Baždar pričao je pre nekoliko meseci o opciji da već sad napusti Partizan. Želja mu je bila da ostane duže u Humskoj kako bi vratio klubu zbiog ukazane šanse.

– Moj cilj je da stasam u Partizanu, odužim mu se za ukazanu šansu, pa tek onda kao zreo igrač odem preko granice. Skauti Juventusa zapazili su me i Partizanu poslali zvaničnu ponudu od milion evra, bar sam tako načuo. Već sam bio potpisao za crno-bele. Na sreću, klub je odbio. Kažem na sreću, jer ni ja nisam bio za taj transfer – rekao je tada Baždar.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “FIORENTINA KUPUJE U PARTIZANU: U igri milioni evra i procenti od buduće prodaje”

  1. Dobra prilika za ove ,,nezameljive“ da prodaju ono što nešto vredi,a dovešće nekog penzionera ili invalida kò bajagi pojačanje.j
    Taman da se sledeće sezone borimo za opstanak.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter