Izvor: Arenasport.com
20.03.2023 u 07:15
0

Frenk Kesi srušio Real u nadoknadi, Barselona na „plus 12“, smeši im se titula

Vođstvo je donelo sigurnost gostima iz Madrida, imali su još dva napada koja su mogli bolje da završe

Barseloni se smeši titula! Golom Franka Kesija u drugom minutu nadoknade, Barselona je pobedila Real Madrid 2:1 (1:1) u 26. kolu Primere La Lige i pobegla je na 12 bodova prednosti! Odličan je bio 186. „El klasiko“, ali Katalonci su uspeli da naprave preokret i ostvare 100. pobedu u svim takmičenjima nad velikim rivalom i čini se preotmu mu titulu.

Sve je pucalo od samog starta na 186. ligaškom „El klasiku“. Barselona je počela uraganskim napadima, branio je Kurtoa udarce Roberta Levanodvskog i Rafinje, ali je Real prvi stigao do prednosti. Imaće trener Ćavi Ernandez mnogo toga da zameri defanzivcima, jer su čak njih trojica dozvolili da se Vinisijus Žunior šetka po šesnaestercu, a kada je stigao do gol aut linije pokušao je da centrira. Lopta se od Arauhove glave odbila u mrežu, za veliki šok Katalonaca.

Vođstvo je donelo sigurnost gostima iz Madrida, imali su još dva napada koja su mogli bolje da završe, a domaćin nije kao na startu uspevao da prođe poslednju liniju odbrane i ozbiljnije ugrozi Kurtou. Modrić, Kros i Kamavinga uspeli su da „ukrote“ na sredini terena domaćina i da ga učine bezopasnim sve do pred kraj kada je Serđi Roberto izjednačio. Šutirao je Rafinja, odbrana je blokirala taj udarac, ali je Serđi Roberto sa 13 metara pogodio sam ugao za veliko slavlje navijača na „Kamp Nou“.

Marko Asensio je u 81. minutu šokirao „Kamp Nou“ jer je pas Karvahala sproveo u mrežu sa desetak metara, međutim, bio je u ofsajdu. To je potvrdila i tehnologija! Jurišao je Real i taj hazard im se obio o glavu, jer je Balde u nadoknadi pronašao Franka Kesija koji je pogodio mrežu Kurtoe i doneo pobedu titulu vredne.

MITROVIĆ GURNUO SUDIJU: Ekspresno CRVENI KARTON! (FOTO)
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter