Izvor: Informer.rs
05.06.2023 u 16:05
0

GRADONAČELNIK BAKIĆ primio rukovodstvo, stručni štab i prvotimke ŽFK Spartak, aktuelnog prvaka države! (FOTO)

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić primio je danas, u Plavoj sali Gradske kuće, rukovodstvo, stručni štab i prvotimke Ženskog fudbalskog kluba Spartak koji je u tek minuloj takmičarskoj 2022/2023. godini osvojio novu, četrnaestu po redu, a trinaestu uzastopnu šampionsku titulu državnog prvaka Srbije.

Obraćajući se medijima nakon sastanka, gradonačelnik Bakić je istakao da je susret sa fudbalerkama Spartaka bio emotivan i da je za njih posebno vezan što zbog, kako je rekao, uspeha koji postižu, što zbog njihovog profesionalnog odnosa kako prema klubu, tako i prema gradu Subotici.

– Istoričari su zapisali da je Subotica kroz svoju dugu istoriju mnogo puta menjala naziv, ali jedna stvar nikada se nije menjala, a to je epitet „grad sporta“. Subotica je više puta dokazala koliko je vezana za sport i šta za ovaj grad znači sport. O tome svedoči naša bogata sportska tradicija, brojni državni, evropski i svetski prvaci i olimpijski šampioni, veliki broj vrhunskih sportskih radnika, kao i vreme u kome danas živimo. U proteklih nekoliko godina, subotički sportisti postižu istorijske rezultate u svim granama sporta. O tome svedoči i jedan uspeh koji dugo traje, a taj uspeh se zove Ženski fudbalski klub Spartak. Ponoviću ono što sam rekao i na početku današnjeg sastanka u Plavoj sali, a to je da ja, kao nekadašnji sportista koji se družio sa mnogim drugim sportistima, a imam godina da pamtim dosta toga, figurativno rečeno, ne pamtim ovakvu demonstraciju sile u jednom sportu jednog kluba kao što je Ženski fudbalski klub Spartak – rekao je Bakić.

U proteklom prvenstvu, podsetio je, ŽFK Spartak je osvojio četrnaestu titulu, trinaestu za redom, i podvukao da je to – istorija.

– U tek minulom prvenstvu Subotičanke su imale jednog ozbiljnog protivnika, jedno veliko ime kao sportsko društvo i kao fudbalski klub, jednu Crvenu zvezdu i opet su uspeli da osvoje tituli prvaka Srbije. U sredu igraju finale kupa u Užicu, nažalost službeno ću biti odsutan i neću biti na stadionu da ih bodrim, ali ih ovom prilikom molim da, ako ikako mogu, ovu sezonu zaokruže sa duplom krunom i da sa još jednim peharom obraduju svoj grad i svoje sugrađane – kazao je gradonačelnik Bakić.

Uz konstataciju da su fudbalerke Spartaka, u stvari, već osvojile duplu krunu, jer su, kako je naveo, dale ogroman doprinos da Subotica dobije titulu „Evropski grad sporta“ za 2024. godinu, on je rekao da je ŽFK Spartak bio prvi klub koji je Evropska komisilja posetila i videla kako se u šampionskom „pogonu“ radi, od najnižih kategorija do seniorki.

ZVANIČNO: Miloš Milojević preuzeo Al Vasl

– Fudbalerke Spartaka su me, kada je reč o mečevima u Evropi, naterale da im se i u porazu divim. Igrale su ravnopravno sa takvim fudbalskim velikanima, iako su, u poređenju sa njima, po svemu ostalom bile neravnopravne, posebno u organizaciji tih klubova i u njihovoj finansisjkoj moći. I nikada neću zaboraviti utakmicu sa Tventeom u Holandiji za prolaz u grupnu fazu Lige šampiona, kada su do 85. minuta jednu takvu fudbalsku veličinu, bukvalno, fudbalski ponizili na terenu, ali su ispale, nažalost, zato što su se uplašile te velike pobede. Strah ih je sputao da trijumfuju, i da se još hiljadu puta dogodi ta velika utakmica verujem da ne bi mogle da izgube tako kako su tada izgubile, bukvalno, sa produžetkom u deset minuta, nisu se plasirale dalje, u grupnu fazu – rekao je gradonačelnik Bakić.

On je čestitao rukovodstvu Kluba i stručnom štabu na uspešnoj realizaciji njihovih ozbiljnih, višegodišnjih planova i ostvarenim rezultatima koji se ne postiže preko noći.

– Uveren sam da će uspeh ŽFK Spartak još dugo da traje. I možemo mi da volimo i ne volimo Zorana, Bojana i Borisa Arsića, ali iza njih stoje rezultati za divljenje i za respekt. I nisu samo oni napravili ovaj uspeh sa Ženskim fudbalskim klubom nego su demonstrirali još jednu posebnost ovog našeg grada da je rodna ravnopravnost izuzetno zastupljena i oni su najbolji pokazatelji da kod nas ne postoji razlika između muškog i ženskog fudbala. Ženski fudbalski klub Spartak uradio je veliku stvar za naš grad. To je još jedna potvrda svega onoga što sam uvek govorio, a to je da su naši sportisti, a pogotovo naše fudbalske heroine, najbolji ambasadori grada Subotice –  kazao je Bakić.

Prema njegovim rečima, ovo što one rade na afirmaciji Subotice, svi političari iz ovog grada zajedno to neće moći još dugo da urade.

– I nisu samo Violeta Slović i Tijana Filipović ponos grada Subotice, one su ponos naše zemlje zato što većina ovih devojaka igra za reprezentaciju Srbije koja u ženskom fudbalu polako igra sve važniju ulogu. Svim prvotimkama Spartaka želim svako dobro i u sportu, i u životu, i da ih sreća prati gde god igrale, a dok budu ovde da nam prirede još radosti – zaključio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Medijima su se obratili u generalni sekretar ŽFK Spartak, Bojan Arsić, kao i kapitenka Spartaka Violeta Slović, koji su se zahvalili gradonačelniku Bakiću na današnjem prijemu, kao i na podršci koju Grad Subotica, i on lično, pružaju ovom sportskom kolektivu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter