Izvor: Arenasport.com
03.03.2023 u 21:25
1

Gvardiola zna ko će biti sledeći trener Sitija – Kompani, zapisano je u zvezdama

"Građani" jure svoje peto uzastopno polufinale u ovom takmičenju, dok je Barnli poslednji put stigao do finala u sezoni 1961/62 kada je izgubio od Totenhema

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola veruje da će bivši kapiten „građana“ Vinsent Kompani, postati šef stručnog štaba ovog kluba u budućnosti.

Kompani trenutno obavlja funkciju trenera Barlija, koji je sa 76 bodova ubedljivo prvi u Čempionšipu i glavni je favorit za povratak u elitu. Podsetimo, Barnli je prošle sezone ispao u drugu ligu, pošto je takmičarsku 2021/2022. godinu završio na 18. mestu ispred Votforda i Noriča.

„Vinsent Kompani će postati trener Sitija jednog dana. To je zapisano u zvezdama i nema sumnje da će se dogoditi. Sad, kada će se to desiti, ne znam… Ali, to je moj osećaj. Nisam razgovarao sa njim, međutim on poznaje ovaj klub. Njegova sudbina je ovde..“, rekao je Gvardiola.

Drago mu je što je toliko uspešan u Čempionšipu.

„Impresioniran sam koliko je konstantan. Čempionšip je teška liga. Nalaze se blizu promocije u Premijer ligu sledeće sezone i prosto sam oduševljan njegovim uspehom u Barnliju. Mislim da ćemo svi mi, kao njegovi fanovi, biti srećni kada se vrati“, zaključio je trener Mančester sitija.

Gvardiola je bio trener Kompaniju u poslednjim godinama njegove karijere. Belgijanac je na Etihadu igrao od 2008. do 2019. godine, a sa „građanima“ je osvojio četiri titule, dva FA kupa, četiri Liga Kupa i dva Komjuniti šilda.

Trenersku karijeru započeo je 2020. godine u Anderlehtu, da bi Barnli preuzeo prošlog leta. Sada svojom ekipom došao je i do četvtfinala FA Kupa, gde će 18. marta odmeriti snage sa svojim bivšim klubom u Mančesteru.

ZVEZDA – PARTIZAN Spektakl od derbija! Krv, gol, agresija, crveni karton izvinjenja navijačima
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “Gvardiola zna ko će biti sledeći trener Sitija – Kompani, zapisano je u zvezdama”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter