Izvor: Mozzartsport.com
11.03.2023 u 15:47
0

Igor Duljaj: Glava je najveći problem! Nisam ovde da bih vodio politiku

„Točak se okreće u kontra smeru, na nama je da ga zaustavimo i okrenemo kako bi trebalo“, kaže trener Partizana

Tražio je mobilizaciju i nije je dobio, sad zahteva reakciju i logično bi bilo da Igora Duljaja makar igrači poslušaju. Ako su navijači u neslozi sa rukovodstvom, onda je igračkom i stručnom kadru Partizana preostalo da maltene sami preguraju preostale dve utakmice do reprezentativne pauze i probaju da prevaziđu krizu.

Prva je na programu u nedelju u Lučanima, gde će Parni valjak pokušati da dobiju tek četivrti meč od početka 2023.

Nama je svaka utakmica finale, a prva sledeća najvažnija. Pretpostavljam da će uslovi za igru biti izuzetno teški, od momaka tražim da budu odgovorni i rade isto što i na treningu, onda neće biti problema“, uverava Duljaj pred meč sa Mladosti (nedelja, 18.15, TV Arena Premium 1).

Svestan je treći trener crno-belih u sezoni da njegovu ekipu ne muće toliko fudbalskih detalji, već psihološki.

Najveći problem je – glava. Kad bi momci ono sa treninga preslikali na utakmice ne bih brinuo. Kad dođe meč igrjau u grču. Kao točak koji se okreće u kontra smeru. Na nama je da ga zaustavimo i okrenemo kako bi trebalo. Niko nije rekao da će biti lako, ali verujem u igrače, da ćemo sve ispraviti“.

Da u Humskoj trenutno vlada ambijent nepoverenja videlo se tokom susreta sa Kolubarom, Grobari su sredinom prvog poluvremena napustili južnu tribinu kao nastavak protesta protiv čelnika kluba i deluje da se (i) to prenelo na ekipu.

Tanka Partizanova klupa: Samo Baždar donosi golove

Ne mogu da trošim energiju na ono što ne mogu da promenim. Pre minulog meča sam pozvao na regrutaciju i mobilizaicju, a došli su moji sinovi i durgari. Ima pomaka… Nisam ovde da bih vodio politiku kluba. Bilo bi nam lakše da ima više publike, ali moramo sa ovim da živimo. Stresna je situacija, ali moramo da naučimo i živimo da radimo pod stresom“.

Bilo je tokom, a naročito posle duela sa Lazarevčanima, negativnih povika prema fudbalerima Partizana sa tribina, od ono malo publike što je ostalo da isprati duel do kraja.

„Mnogo je teško kad sa strane čujete neprijatne poruke poslate njima. Imao sam tu situaciju dok sam igrao, ali su mi skandirali protivnički navijači, zato je bilo lakše. Znatno je teže kad takve povike čujete od nekog ko stvarno voli i poštuje Partizan. Mora da se nauči da se živi sa tim, naš zadatak je da gledamo šta možemo da promenimo. Pre ili kasnije će se promeniti“.

Uverava Igor Duljaj da se tokom igračke karijere suočio sa većim problemima nego što su sadašnji na Topčiderskom brdu.

Prisustvovao sam još većoj rezultatskoj krizi u Šahtjori, godinu pre osvajanja UEFA kipa. Završili smo prvi deo sezone na 12. mesto. Neverovatno! Nikako nismo mogli da prebordimo krizu. Dinamo Kijev je bio šampion, nismo mogli da ga stignemo, ispred nas se nalazio Metalist sa velikom bodovnom prednošću, usledio je sastanak sa čelnicima, rekao nam je gazda: „Ja sam vas izabrao. Pobedite sve do kraja i bićemo drugi“. Tako je i bilo. Morate sve da probate kako biste razmrdali ekipu. I kad smo dali gol, odlično otvorili utakmicu sa Kolubarom, trebalo je da bude više žara, energije, ali ni njima nije lako. Osećam to. Razgovor pomaže i kad bude krenula pozitivna energija, kroz pobede, onda će fudbalerima pasti veliki teret sa leđa“.

Svedoci sastanka igrača i članova stručnog štaba sa predsednikom Miloradom Vučelićem i generalnim direktorom Milošem Vazurom uveravaju da je još jednog kiksa bilo burno.

Naučio sam da se sve što se dešava unutar kuće tu i ostaje“, ne otkriva karte Igor Dujaj, niti gleda tabelu, iako je na njoj, u borbi za drugo mesto, Partizan samo bod ispred Čukaričkog, a dva u odnosu na TSC. „Ako se neko boji onda će strah se preneti na igrače. Ne plašim se, radim odgovoran posao, ne sme da postoji prostor za bilo koji strah. Kad radiš pošteno i kad si hrabar onda će sve doći na svoje“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter