Izvor: Arenasport.com
25.05.2023 u 07:11
0

INTER ODBRANIO TROFEJ KUPA ITALIJE: Fiorentina pala u finalu nakon preokreta

Slavlje Intera posle preokreta! "Neroazuri" uspeli su da savladaju Fiorentinu 2:1 (2:1) i tako odbrane trofej u Kupu Italije.

To naravno nije kraj borbe Intera za trofeje ove sezone. Možda je Napoli osvojio Seriju A, ali izabranike Simonea Inzagija nakon ovog finala, očekuje još jedno, i to najveće, u Ligi šamoiona protiv Mančester sitija, a taj susret na programu je 10. juna u Istanbulu.

Nije ovaj susret dobro počeo po milanski klub. Već u trećem minutu odbrana Intera je potpuno zaspala i na drugoj stativi ostavila samog Nikolasa Gonzaleza koji je rutinski loptu sproveo iza leđa Samira Handanoviča nakon pasa koji mu je uputio Džonatan Ikone.

Potrajala je radost „viole“ 25 minuta, a onda se pojavio Lautaro Martinez. Prvo je iskoristio perfektno dodavanje Marcela Brozovića, koji je odlično primetio da Nikola Milenković kasni sa ofsajd zamkom, potom proturio loptu do Argentinca koji je bez problema poravnao na 1:1.

Potpuni preokret usledio je svega osam minuta kasnije, kada se lopta nakon zbrke u kaznenom prostoru Fiorentine odbila do Nikoloa Barele koji je sa desnog boka uputio centaršut na koji je natrčao Martinez i tako svojoj ekipi doneo vođstvo.

Fiorentina nije bila konkretna sve do 70. minuta kada je u igru ušao srpski napadač, Luka Jović, koji je probudio svoju ekipu, ali nažalost nije iskoristio dve velike prilike u svega tri minuta. Malo posle toga priliku je dobio i Aleksa Terzić koji je ušao umesto Dodoa, ali nije promenio puno toga na terenu.

Inter je osvojio svoj deveti trofej u Kupu Italije, dok se Fiorentina peti put u istoriji kluba zadovoljila statusom finaliste.

TUGA U SRPSKOM SPORTU Preminuo naš fudbaler, fudbalska legenda Vojvodine

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter