Izvor: Informer.rs
09.06.2023 u 13:43
0

KAD BAHAR PRIČA, VOJSKA STOJI MIRNO: Nećete verovati čime se još bavi Zvezdin trener

Novi trener fudbalera Crvene zvezde Barak Bahar ima nadimak General, jer drži motivacione govore oficirima u vojsci Izraela.

Otkako je prvi put doveden u vezu sa Crvenom zvezdom, trener Barak Bahar ne prestaje da intrigira ovdašnju javnost. Sa osvojenih 11 trofeja sa tri različita kluba u Izraelu, jasno je bilo da poseduje pobednički mentalitet. Nije uvek imao najjači tim, ali je on bio ta prevaga koja je donosila rezultat. Osim poznavanja fudbala, glavna osobina koja krasi Baraka Bahara je neverovatna mentalna snaga. Uostalom, samo takav čovek može pre prvog treninga da kaže kapitenu Crvene zvezde Milanu Borjanu – nećeš više biti prvi golman.

O njegovoj mentalnoj snazi svedoče i saznanja do kojih su došli mediji – Baraka u šali nazivaju General, jer je u nekoliko navrata pozivan da drži motivacione govore u izraelskoj vojsci.

U njegovoj zemlji, služenje vojnog roka je obavezno. Svojevremeno je Barak pozvan za reprezentaciju, a da bi i tamo igrao, preduslov je odslužen vojni rok. Ispostavilo se da Barak nije odradio tu obavezu, pošto je odbio da se pridruži oklopnom korpusu i završio je u vojnom zatvoru gde je proveo oko 70 dana. Nakon toga otpušten je iz vojske.

To je ujedno značilo da nikad u životu neće moći da bude selektor, jer je i za taj posao preduslov odslužen vojni rok. Godinama kasnije, Barak je rešio da služi vojsku, a kada je prepoznata njegova mentalna snaga, iskorišćen je za mnogo ozbiljnije stvari. Prema rečima našeg izvora, to je najmanje što je mogao da uradi za svoju državu.
– Baraka je uvek ljutilo kad neko govori da je rešio da služi vojsku da bi mogao sutra da bude selektor. Uradio je to da bi ispravio grešku iz prošlosti i da se oduži državi kojoj pripada. Pošto je poznat kao odličan motivator, nadležni su od njega tražili da drži motivacione govore oficirima. On ulazi u psihu ljudi, zna kako sa kim da postupa, zna kako da izvuče najviše iz nekog, ume da ulije čoveku samopouzdanje da onaj kome se obraća stvarno pomisli da može mnogo više. Vremenom je u Izraelu od prijatelja dobio nadimak General. Zbog svega navedenog, imaće potpuno odrešene ruke u Zvezdi kad je reč o ophođenju prema igračima – zaključio je naš izvor.
Mnogi potezi koje je Izraelac ranije vukao oslikavali su njegov neobičan mentalni sklop. Nešto što je drugima bilo neshvatljivo, on je implementirao i davalo je rezultate. Medijima u Izraelu uvek je Barakova prihološka priprema bila interesantnija od fudbalske.
„Baharu je najvažnije da uđe u psihu igrača. Zbog toga ih nikada recimo nije dugo držao na sastancima na kojima se analizirala taktika. Zna da im je dosadno i da neće sa pažnjom pratiti duže nego što je previđeno. Sa druge strane, puštao je igrače uvek da dugo sa loptom igraju na terenu. Ljudi nemaju energiju da slušaju predavanja, ali zato će sa radošću šutirati loptu“ naveo je jedan izraleski portal.
Ujedno, bije ga glas i da ne voli da gubi. Čak i kad se takmiči rekreativno sa fudbalerima, služi se svim sredstvima samo da trijumfuje.
– Jedan od igrača je rekao da je Bahar najbolji sportista u timu. Zna sve, fudbal, košarku, stoni tenis, tenis. I skoro uvek pobeđuje. Dešavalo se da pokvari rekvizite kojima igra ako vidi da će izgubiti. Ili da pomeri trening kako bi imao vremena za još jedan meč da se revanšira. A kad ne pobedi, ne ume da se nosi sa tim, nije naviknut da gubi. Spakuje stvari i ode kući. Treba mu vremena da se oporavi – opisao je novinar sa izraelskog portala „Sports vala“.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter