Izvor: Sportklub.rs
06.03.2023 u 19:09
0

Kerkez: Slatke muke, boli me glava kad biram startnih 11

Čukarički jeste bio favorit protiv Radnika, ali je šef struke Brđana istakao daje pre svega zadovoljan krajnjim ishodom meča.

Čukarički je rezultatski sjajno počeo u drugom delu sezone. Od mogućih 18 bodova ekipa koju sa klupe predvodi Dušan Kerkez osvojila je čak 15, poraz su Brđani doživeli samo na gostovanju Crvenoj zvezdi. Svaka od tih pet „prolećnih“ pobeda ostvarena je uz dosta muke, pa i poslednja protiv Radnika, kad je u 81. minutu gol postigao levi bek Nemanja Tošić.

– Zaista smo očekivali ovako tešku utakmicu. Znate i sami da već dugi niz godina Čukarički ima problema u mečevima protiv Radnika, uvek se sa njima teško izlazi na kraj. Ovo je bio ciklus od tri utakmice u sedam-osam dana, u kojima je najbitniji bio rezultat. Počeli smo dobro utakmicu, ali nam je nedostajao završni pas, šut. Jednostavno, od kad je u Surdulicu došao stručni štab na čelu sa Slavoljubom Đorđevićem, oni su jedna od boljih i kompaktnijih ekipa. Pa i rezultatski, da ne računamo prvi deo sezone, sigurno je da imaju šanse da ostanu u Super ligi – pohvalio je Surduličane Kerkez.

Iako je bilo kvalitetnih poteza sa obe strane, meč je ipak obeležila žestoka borba, sa mnoštvom duela.

– Imamo kvalitetan sastav, ali nekad se mečevi dobijaju ovako. Ritma je bilo sa obe strane, ali možda ne toliko izrazitih prilika. Pokušavali smo, bili u nekim momentima brzopleti, ali svakako moram da čestitam momcima na karakteru. Kako onima koji su ovoga puta bili starteri, tako i onima koji su ušli sa klupe, znali su kako i šta.

Čukarički je do pobedonosnog gola došao posle prekida, kad se na drugoj stativi na pravom mestu u pravo vreme našao levi bek Nemanja Tošić.

– Prekid je oružje koje smo mi umnogome poboljšali. Pre svega u defanzivnom smislu, da ne primamo golove na taj način. Ali, i ofanzivno, da možemo i da dobijemo utakmice tako, ponekad ti golovi donesu tri boda. Kao što je bio slučaj protiv Radnika – zadovoljan je Kerkez.

Tokom zimskih priprema u Turskoj, Čukarički je odigrao četiri prijateljska meča, u sva četiri je poražen, ali to nije brinulo Kerkeza i njegov stručni štab.

– Pripreme su nešto drugo, u Antaliji smo izabrali jače rivale, da bismo mogli da vidimo neke stvari koje ne radimo dobro, da ih popravimo u narednom periodu. Rezultati iza nas nam daju samopouzdanje i podstrek da možemo da stignemo do cilja. Ali, teško je ovo prvenstvo, svi su se pojačali i niste sigurni da bilo koga možete tek tako da pobedite. Na nama je da još jače radimo, pre svega da igrači veruju u sopstveni kvalitet. I naravno, samo tim može da pobedi, nikako pojedinac. Momci to shvataju, a upravo smo na pripremama poboljšali timski duh ekipe.

Muhamed Badamosi ni ovoga puta nije postigao gol, ali je ulazio u šanse, odlično razigravao saigrače…

– Svakako ga podržavamo. Ali, on mora sam da se probudi, ekipa radi za njega, on takođe dosta radi za tim. Ipak, nedostaju nam njegovi golovi. Opet, imamo i Aganspahića i Spasojevića, koji zaslužuju i dobiće šansu u narednom periodu.

Čukarički je sa utakmicom više stigao na tabeli Super lige ekipu Partizana, a ima dva boda prednosti u odnosu na TSC. Mnogi već govore o borbi za drugu poziciju, koliko je to realno?

– Da li je realno ili nije, videćemo. Čukarički je svakako dugo godina unazad u vrhu srpskog fudbala, svake sezone sklopi dobar tim. Ne treba da gledamo krajnji cilj, sada je najbitnije da se dobro odmorimo i spremimo za meč protiv Vojvodine i da u Novom Sadu ostvarimo povoljan rezultat. A crtu ćemo da podvlačimo na kraju, pa ćemo videti da li smo zaslužili da budemo drugi, treći, četvrti, ili kako god već… – iskren je Kerkez.

Čukarički jeste bio favorit protiv Radnika, ali je šef struke Brđana istakao daje pre svega zadovoljan krajnjim ishodom meča.

– Najteže je igrati dobijene utakmice. Kad to kažem, pre svega mislim dobijene u javnosti, ako se gleda po tabeli. A znali smo kako će nam biti protiv Surduličana. Zaista sam ovoga puta najzadovoljniji rezultatom. Bilo je malo brzopletosti, imamo nekoliko vrlo talentovanih igrača, koji imaju mnovo „vica“, nekad urade potez više, žele da reše utakmicu. U ovakvim mečevima je najbitnije strpljenje, a kvalitet imamo. Ako nastavimo ovako da radimo, ponavljam, možemo da dođemo do cilja.

Kerkez je naglasio da ima izuzetno kvalitetan sastav, a da startere bira po trenutnoj formi igrača, ali i rivalu protiv kojeg igra.

– Znali smo da su nam potrebni za Radnik igrači kao što su Ovusu, Tomović i Lučić, koji mogu da u situaciji „jedan na jedan“ probiju blok. Tu su i Adžić i Ivanović, koji su ušli sa klupe. Možda ćemo već u sledećim utakmicama imati drugačiji izbor. Na momcima je da rade, na meni da ih vodim, samo svi zajedno možemo da napravimo rezultat. Da je lako da odredim startnih 11, nije. Ali, više volim kad me glava boli kad ne znam koga da stavim među startere, nego da nemam koga da stavim – slikovito je objasnio Kerkez.

OBRATIO SE VIDIĆ: Apolitičan sam, cilj je ozdravljenje srpskog fudbala (VIDEO)
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter