Izvor: Telegraf.rs
23.03.2023 u 17:13
0

„Ko ste vi da pretite, psujete, izvrćete uši nekom?“: Ljajić oštar prema huliganima koji su napali Kljajića

Dan posle potresa u superligašu sa Jošanice dojučerašnji prvi čovek kluba je pun gorčine

Fudbalski klub Novi Pazar prolazi kroz nove potrese. Po ko zna koji put zbog huligana. Ovog puta, čini se, da će šteta biti teško popravljiva. Zbog fizičkog nasrtaja huligana na kapitena ekipe, golmana Filipa Kljajića, osim njega samog, klub su napustili i počasni predsednik i alfa i omega kolektiva sa Jošanice Rasim Ljajić i tek pridošli trener Feđa Dudić. Sarajlija Dudić tek što je stigao pre tri dana zatekao je prizore koji normalnog čoveka teraju samo da se okrene i beži glavom bez obzira, što dalje od gliba kakav je u Pazaru.

O svemu što se desilo, dan kasnije pričao je upravo Rasim Ljajić.

– Prva greška napravljena je nakon završetka utakmice sa Kolubarom koju smo izgubili sa 1:0, kada su navijači pozvali igrače da dođu kod njih, bukvalno na raport, što je samo po sebi neprihvatljivo, degutantno i na kraju krajeva štetno po klub – kaže Ljajić za medije.

Ta situacija se, kaže, nekako zavšrila i nadao se da će na tome sve stati, iako je „već osećao gorčinu“ dok je gledao tu raspravu sa tribina.

– Onda se dogodio ovaj sramni incident, odnosno napad na kapitena Kljajića. Čovek koji je bio ne samo stub stabilnosti na terenu, čovek koji je bio apsulutni autoritet, čovek koji je postao kapiten tako što smo rekli sami birate kapitena, tajnim glasanjem je izabran da bude on kapiten, jer su ga igrači doživljavali kao neospornog autoriteta. I vi da napadnete tog igrača – dodaje Ljajić.

Ocenjuje i da je generalni sekretar kluba, iako je imao najbolje namere, napravio grešku što je organizovao sastanak da miri navijače sa Kljajićem.

– Prvo nema nikakvog sastanka. Čemu sastanak? Ko koga da miri? Dakle, ako hoćete da dođete da gledate utakmicu, dođite, možete da aplaudirate, možete da zviždite, možete da negodujete, sve dok je to u granicama sportskog ferpleja vi imate pravo vašu emociju da pokazujete. Da vi nekog psujete, napadate, izvlačite uši, pretite nekom, pa ko ste vi da to radite. Ko je vama dao za pravo? – pita Ljajić.

Generalnom sekretaru zamera i što je sastanak organizovao u kafiću, a ne u klubu, iako i to, kako kaže, ne bi imalo velikog smisla, ali bi postojalo bar neko opravdanje.

– Prema tome, ja stvarno nisam mogao ništa drugo od srama da uradim, nego da se distanciram od toga, dignem ruke od pazarskog fudbala i ne znam šta će dalje oni da rade – ističe Ljajić.

Odbacuje spekulacije da je napad na kapitena Kljajića etnički motivisan.

– Ne, nema apsoultno nikakve veze! Takođe smena trenera (Aleksandra) Stankovića nema nikakve veze sa tim. Bio bih nepravedan kada bih njima stavio na teret i to. Bilo je jedno opšte nezadovoljstvo, ceo stadion je skandirao da trener treba da ode – podseća Ljajić.

Upitan kako klub ne može da se izbori sa delom naijača koji ispoljavaju agresiju, Ljajić kaže da to nije moguće bez pomoći države.

– Svako treba da radi svoj posao. Klub ne treba da ima nikakvu komunikaciju sa navijačima, osim potrebne komunikacije za obezbeđivanje rekvizita za korektno navijanje (…) ali sad da vi dobijate u navijačima partnera koji će sa vama da odlučuje o nečemu, da raspravlja da li igrači dobro igraju ili loše igraju – to je zemljoradnička zadruga, to nije fudbalski klub. Onog trenutka kada vi dođete na taj nivo, to nema više nikakve veze sa fudbalom – zaključuje Ljajić.

Selektor Litvanije pred gostovanje Srbiji: Loš tajming za meč protiv favorita grupe
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter