Izvor: HAPPY BSC
16.03.2023 u 22:45
0

LIGA EVROPE, LIGA KONFERENCIJA: Nica rutinira Šerif, Sporting vrši pritisak, drama na Anoeti

Kraj duela na revanš utakmicama Lige Evrope i Lige konferencija!

Odlična vest za Srbiju!

Ako već niste videli, odlična vest za srpski fudbal stigla je u vidu eliminacija svih turskih klubova iz Evrope! To znači da će Srbija sigurno ostati na 11. poziciji na Uefinoj rang listi, što za sezonu 2024/25 ne donosi direktan plasman u grupe, ali po dva tima u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Drama na Anoeti!

Mikel Ojarzabal je umao doveo Sosijedad u vođstvo, ali je njegova lopta ostala na gol liniji! Pucao je po sredini nakon kornera u 69. minutu, ali ga je Rui Patrisio pročita, odbranio, da bi Ojarazbal ponovo pokušao i pogodio prečku posle čega je lopta završila na liniji. Gol tehnologija nije reagovala, a ubrzo je potvrdila ispravnost odluke. Ovaj rezultat svakako ide u korist Romi, a ako mislite da neće biti golova do kraja

Nica ide na 3:1

Bilal Brahimi u 79. minutu vraća Nici dva gola prednosti i sada je stvarno teško verovati da gosti mogu do senzacije na Azurnoj obali.

Strašna šansa Edvardsa!

Markus Edvards mogao bi da bude tragičar ove utakmice, ako Arsenal prođe dalje! Fantastičnu loptu u prostor dobio je Edvards u 73. minutu, izašao sam pred Arona Ramzdejla i onda mu pucao direktno u glavu. Neverovatno…

Anderleht poveo!

Muk na Madrigalu, poveo je Anderleht! Islam Slimani je ostao hladan kao druga strana jastuka i dao posrnulom belgijskom velikanu šansu da ode u četvrtfinale Lige konferencije. Ali, ostalo je sigurno još dvadesetak minuta do kraja, da vidimo šta će da bude jer Viljareal mora da reaguje.

AZ okrenuo!

AZ Alkmar je sada u potpunoj kontroli, Lacio je na pragu eliminacije. Vangelis Pavlidis je u 62. minutu iskoristio Karlsonovu asistenciju da dovede AZ u vođstvo od 2:1, što je ukupno 4:2!

AUUUUU!!!

Ljudi, da li je ovo pogodak godine?! Sporting je izjednačio na Emirejts stadionu preko Pedra Gonsalvesa u 62. minutu! Ali, kakva je to golčina! Sa polukruga na polovini terena, gostima je ovo verovali ili ne – prvi šut u okvir gola! Sad se ozbiljno zakuvava

Unionov veliki korak napred!

Gol, gol goooool! Union Sen Žiloaz je u 63. minutu stigao do ogromnih 2:0 preko Žana Lazar Amanija. Nemcima je sada potrebno da postigne dva gola da bi poravnao ukupan skor, a tri da prođe dalje.

Tanjug/AP Photo/Denes Erdos)

 

Šerif odmah uzvraća!

Nepuna dva minuta pošto je Nica povela sa 2:0, reagovao je Šerif i prepolovio zaostatak. Tračak nade gostima iz Tiraspolja daje Abdul Tapsoba.

Nica diže prednost

Nica je duplirala vođstvo u osmom minutu nastavka. Strelac je sada Terem Mofi.

Bouenov blickrig!

Posle drugog, odmah ide i treći gol Vest Hema, odnosno drugi Bouena. Blickrig veziste Čekićara, koga je sada proigrao Aron Kresvel.

Vest Hem ima 2:0 u džepu

Imamo prvi gol u nastavku, postigao ga je Džerod Bouen na asistenciju Đanluke Skamake. Čekićari su napravili korak i po ka četvrtfinalu Lige konferencije, pošto AEK uz četiri gola koja treba da nadoknadi ima i igrača manje od 40. minuta, kada je isključen Gustavo.

Šta se dešavalo u drugim mečevima

Na susret Viljareal – Anderleht nema golova, iako domaći sastav obleće oko šesnaesterca Belgijanaca. Dobra utakmica na Madrigalu, Đerar Moreno je pogodio prečku u finišu prvog dela, dok je trenutak pre toga golman Bart Verbrugen zaustavio šut Hosea Luisa Moralesa. Vest hem je sabio Aek u kazneni prostor, ali posle Skamakinog hica rezultat se više nije menjao. Ivan Provedel je strašnom odbranom sprečio Jespera Karlsona da potpuno okrene rezultat u poslednjim trenucima prvog poluvremena.

Tanjug/AP Photo/Denes Erdos

 

Ofsajd na Anoeti!

Ponadali su se igrači i navijači Rome u prvom minutu nadoknade, ali ništa od gola. Strašan centaršuta iz kornera sa desne strane Dibale, loptu je glavom zakačio Beloti, s tim da je na putu do gola pogodila Smolinga. Rumunski sudija Ištvan Kovač brzo je dobio poziv iz VAR sobe, pa je gol poništen zbog igranja rukom.

Krvava glava Karsdorpa

Nesportski potez Rika koji je mogao ozbiljno da povredi Karsdorpa. Ponovljeni snimak pokazao je da je Riko gledao desnog beka Rome sa namerom da ga udari, a ovaj je krvave glave napustio teren. Umesto njega u igri od 42. minuta je Niko Žalevski.

30. minut na Emirejtsu

Žezus je umalo postigao gol! Uzeo je loptu napravio slalom kroz odbranu Sportinga. Pucao je nisko, ali mu je savršeno odbranio Antonio Adan.

Arteta opet menjao!

Posle samo 21 minuta Mikel Arteta morao je da izvrši i drugu prinudnu izmenu, opet u odbrani i zbog povrede. Meč nije mogao da nastavi Vilijam Saliba, umesto koga je na terenu Rob Holding.

32. minut u Londonu

Stigli su fudbaleri Aeka iz Larnake do gola u 32. minutu, ali je ubrzo poništen posle reakcije VAR sobe. Ako verujete da sledeći gol daje Vest Hem, kvota je 1,42.

30. minut na Emirejtsu

Žezus je umalo postigao gol! Uzeo je loptu napravio slalom kroz odbranu Sportinga. Pucao je nisko, ali mu je savršeno odbranio Antonio Adan.

Arteta opet menjao!

Posle samo 21 minuta Mikel Arteta morao je da izvrši i drugu prinudnu izmenu, opet u odbrani i zbog povrede. Meč nije mogao da nastavi Vilijam Saliba, umesto koga je na terenu Rob Holding.

AZ Alkmar izjednačio u 28. minutu!

Izjednačenje u Alkmaru, od 28. minuta rezultat je 1:1. Jesper Karlson je poravnao stanje i sada Lacio ponovo mora da juri gol.

Tanjug/AP Photo/Denes Erdos

 

BAZEL IDE DALJE!

Tuga u Bratislavi, Slovan je ispao! Brodolom za slovački sastav koji je posle 17 minuta vodio 2:0, pa primio gol u treće minutu nadoknade za 2:2 i onda potonuo skroz u penal drami koju je Bazel dobio rezultatom 4:1! Odlučujući pogodak sa kreča dao je Darijan Males u četvrtoj seriji, pa nije ni bilo potrebe da Slovan puca pošto je već bio u debelom zaostatku…

Penali u Bratislavi

Posle tri serije Bazel vodi sa 3:1. Golove za goste dali su Dijuf, Amduni i Kalafiori, dok je posle promašaja Kucke i Barsegjaana gol dao Lovat.

23. minut u Londonu

Tražili su fudbaleri Arsenala penal posle starta Diomandea nad Gabrijelom Žezusom, ali je onda linijski sudija ugasio svaku nadu pošto je digao zastavicu za ofsajd.

Poveli su Lacio i Vest Hem!

Od 21. minuta vode Lacio i Vest Hem! Strelac za Nebeskoplave bio je Felipe Anderson, a za Čekićare Đanluka Skamaka.

Arsenal vodi od 19. minuta!

Odmah posle Uniona, poveo je i Arsenal! Tobdžije je u vođstvo doveo Granit Džaka.

Union vodi od 18. minuta!

Gol, gol, gol, vodi Union Sent Žiloaz! Strelac je Tedi Teuma. Ovim golom domaćin ide dalje, pošto je rezultat prve utakmice bio 3:3.

Tanjug/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

 

14. minut u San Sebastijanu

Umalo da Paulo Dibala zatrese mrežu domaćina! Dobra kombinacija sa Lorencom Pelegrinijem iz slobodnog udarca, Argentinac je pucao sa preko 20 metara, lopta je pogodila Aleksandera Serlota i umalo prevarila golmana Ruija Patrisija. On je otišao u jednu, lopta u drugu stranu, ali je prošla tik kraj stative.

9. minut u Londonu

Mikel Arteta je morao da reaguje zbog povrede Takehira Tomijasua i na teren pošalje Bena Vajta. Velika šteta za Japanca koji gospodari na desnoj strani.

116. minut u Bratislavi

Kakva šansa za Slovan! Lukas Lovat se našao u velikoj šansi! Ipak, loše je pucao i lopta je završila u gledalištu. Izgleda da ćemo ovde gledati penal rulet.

Matić ne igra u San Sebastijanu zbog stomačnog virusa

Nemanja Matić je bio jedan od značajnijih igrača Rome u poslednjih mesec dana, ali ga večers nema u San Sebastiju zbog stomačnog virusa.

GOOOOL! Musa Dijabi u trećem minutu ugasio Puškaš Arenu

Kakav hladan tuš u Budimpešti! Musa Dijabi je doveo Leverkuzen u vođstvo posle sjajnog prodora i rutinske egzekucije.

Evro rezultata prvih mečeva današnjeg dana:

LIGA EVROPE – OSMINA FINALA (PRVE UTAKMICE)

Betis – Mančester 0:1 (0:0), prvi meč: 1:4

/Rašford 56/

Fenerbahče – Sevilja 1:0 (1:0), prvi meč: 0:2

/Valensija 41pen/

Fajenord – Šahtjor 7:1 (3:0), prvi meč: 1:1

/Himenez 9, Kokču 24, 38pen, Idrisi 49, 60, Džahanbahš 64, Danilo 67 – Kelsi 87/

Frajburg – Juventus 0:2 (0:1), prvi meč: 0:1

/Vlahović 45pen, Kijeza 90+5/

LIGA KONFERENCIJE – OSMINA FINALA, REVANŠ MEČEVI

Jurgorden – Leh 0:2 (0:0), prvi meč 0:2

/Marčvinski 77, Kvekviskiri 90+1/

Sivas – Fjorentina 1:4 (1:1), prvi meč 0:1

/Jesiljurt 35 – Kabral 44, Milenković 62, Gustas 79, Kastrovili 89/

Slovan Bratislava – Bazel 2:2 (2:0), prvi meč 2:2

/Abubakari 11, Kucka 17 – Kalafiori 53, Amduni 90+3/

MESI ĆE U NEDELJU DOŽIVETI NEZAPAMĆENU BRUKU! NavijačI PSŽ-a se okrenuli protiv ARGENTINCA!
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter