Izvor: Arenasport.com
12.04.2023 u 15:06
0

LIGA ŠAMPIONA: Čelsi juri osvetu na „Santjago Bernabeu“

Večeras od 21.00 su na programu dva četvrtfinalna meča Lige šampiona: Real Madrid - Čelsi i Milan - Napoli.

Aktuelni evropski šampion, Real će na „Santjago Bernabeu“ dočekati londonski klub, koji će imati priliku da ze revanšira za eliminaciu iz prošle sezone. Tada je Čelsi imao kapitalnu prednost u revanšu 3:0, ali su Rodrigo i Karim Benzema našli put do gola i obezbedili „kraljevskom klubu“ polufinale.

Trener Reala, Karlo Anćeloti, na večerašnjem susretu neće moći da računa na dugo povređenog Ferlana Mendija, dok je nastup Davida Alabe takođe pod upitnikom. Ipak, austrijski reprezentativac je bio pun samopouzdanja pred ovaj duel:

„Nastojaćemo da ih impresioniramo. Naš stadion i naši navijači su posebni. Nije lako pobediti nas kod kuće. Mi smo najbolji klub na svetu i pritisak je veliki, ali to nam se dopada“, rekao je Alaba.

Anćeloti je kao i Alaba bio pun samopouzdanja, te nije krio da je i ove sezone cilj osvajanje Lige šampiona:

„Zaslužili smo da slavimo prošle godine. Imali smo više energije u finišu meča. Na kraju, zaslužili smo i da osvojimo Ligu šampiona, a pokušaćemo to da zaslužimo i ove godine“, rekao je Anećeloti na konferenciji za medije u Madridu.

Čelsi je do četvrtfinala stigao eliminisavši Dortmund ukupnim rezultatom 2:1, ali se čini da se fudbaleri londonskog kluba pribojavaju Reala:

„Opasni su, jer misliš da kontrolišeš utakmicu, a dalje smo sami videli. Vodili smo sa 0:3 i napravili su preokret. Ovakvo mikroupravljanje susretima je od ključnog značaja“, rekao je kapiten ekipe, Cezar Aspilikueta.

Novi trener „plavaca“, Frenk Lampard, na raspolaganju neće imati Armanda Broju i Tijaga Silvu, dok je pod upitnikom nastup Mejsona Maunta.

Na prethodnih pet međusobnih susreta ovih timova Real je slavio u tri navrata, Čelsi u dva, dok je jedan susret završen remijem. Kada govorimo o međusobnom skoru trenera, obojica su jedan drugog pobedili po jednom.

Potencijalni sastavi:

Real Madrid: Kurtoa – Karvahal, Militao, Ridiger, Kamavinga – Čuameni, Kros, Modrić – Vinisijus, Rodrigo, Benzema

Čelsi: Kepa – Čilvel, Džejms, Fofana, Kulibali – Kovačić, Fernandez, Kante – Feliks, Sterling, Haverc

UEFA Liga šampiona, prvi mečevi četvrtfinala

Utorak

Mančester siti – Bajern 3:0 (1:0)
/Rodri 27, Bernardo Silva 70, Haland 77/

Benfika – Inter 0:2 (0:0)
/Barela 51, Lukaku 82 pen/

Revanši 19. aprila

Sreda

Real Madrid – Čelsi 21.00

Milan – Napoli 21.00

Revanši 18. aprila

Polufinale

Real/Čelsi – Mančester s./Bajern

Milan/Napoli – Benfika/Inter

Mečevi se igraju 9. i 16. maja

Finale

Istanbul, 10. jun

SAOPŠTENJE SA BANOVOG BRDA: „Velika sramota, hoćemo pobedu službenim rezultatom“

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter