Izvor: BSC HAPPY
22.02.2023 u 22:53
0

LIGA ŠAMPIONA: osmina finala – RB Lajpcing podelio bodove sa Sitijem, na Đuzepe Meaci, Lukaku za 1:0!

Podeljeni bodovi na Red Bul areni 1:1, Inter uzeo tri boda golom Lukakua za 1:0

Zavrešene su i poslednje utakmice osmine finala lige Šampiona. RB Lajpcing podelio bodove sa Mančesterom, a Inter u završnici poveo 1:0. Revanš utakmica odigraće se sledeće nedelje.

RB LAJPCING – MANČESTER SITI 1:1

Lajpcig će na svom terenu dočekati Mančester siti u derbiju večeri, dok Inter na „Đuzepe Meaci“ igra duel dva autsajdera protiv Porta.

Sastav: RB Lajpcing – Mančester siti:

RB Lajpcig: Blasvič, Gvardiol, Orban, Klosterman, Halstenberg, Šlager, Laimer, Forsberg, Soboslai, Verner, Andre Silva

Mančester siti: Ederson, Ake, Akandži, Dias, Voker, Rodri, Gundogan, Silva, Griliš, Marez, Haland

Stadion: Red Bul arena, Sudija: Serdar Gozubujuk

90. minut – čekali smo 90. minuta da vidimo prvi žuti karton na ovom duelu, koji je pripao

73.minut – Kakva odbrana Blasviha! Gundogan je odlično gađao iz šesnaesterca, ali je golman spasao Lajpcig ovog puta.

(AP Photo/Andreas Gora)

70.minut – GOOL! Lajpcing izjednačuje golom Joška Gvardiole! Bio je najviši u skoku i matirao Edersona koji je loše reagovao u ovoj situaciji.

63. minut – Maestralni potezi, pa glupost Andrea Silve. Napadač Lajpciga je lepo prošao pored Vokera, a onda je odlučio da sam završi akciju, umesto da odigra ka samom Verneru u sredinu

55. minut – Kakvu šansu je propustio Lajpcig! Soboslaj je odigrao na desnu stranu ka Hejnrihsu koji je imao dovoljno vremena da se namesti i uputi udarac, ali je to na kraju uradio prilično loše. Definitivno je bočni igrač Lajpciga uneo živost u igru domaćina.

53. minut – Siti nastavlja u drugom poluvremenu tamo gde je stao u prvom, napada i želi drugi gol, ali je na suprotnoj strsni uzvratio i Lajpcig.

45.minut – Verner je imao odličnu priliku. Šutirao je iz kaznenog prostora, ali je Ederson zaustavio njegov pokašaj. Odmah posle ove šanse sudija Gezibujuk je svirao kraj prvog poluvremena.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+1 – Prvi udarac u okvir gola Vernera, ali hvata loptu sigurni Ederson.

42.minut – Nekako u isto vreme u Lajpcigu nova velika prilika za goste. Nakon akcije Bernarda Silve usledio je šuti Džeka Griliš, ali je lopta fijuknula malo iznad prečke.

36.minut – Odličan pokušaj Griliša. Bernardo Silva je maestralno iskopao loptu u kaznenom prostoru i prosledio je na levu stranu ka Grilišu. On je napravio dribling, ušao u sredinu i šutirao, ali je lopta otišla malo preko gola.

30. minut – Malo je falilo da Siti duplira prednost. Marez je izveo korner, a na loptu je naleteo Rodri koji je uputio udarac glavom ka golu protivnika. Prošlo je to malo pored desne stative, a Haland je ostao kratak da sprovede loptu u mrežu.

27. minut – Mančester siti vodi! Konačno je pukla odbrana Lajpciga, Rijad Mahrez je bio siguran egzekutor posle greške domaćih igrača!

18.minut – Bernardo Silva šalje loptu na tribine. Vezista Mančester sitija je naleteo na loptu i uputio udarac izvan šesnaesterca, ali je šutirao visoko preko gola.

79. minut – Čeka se gol u Milanu. Lukaku i Lautaro prete s jedne, Terimi na drugoj strani.

57. minut – Dve velike šanse za Porto, Mehdi Taremi je mogao da bude junak u gostujućem timu, ali to nije dozvolio sjajni Kamerunac na golu Intera – Andre Onana.

38.minut – Marko Grujić je imao dobru šansu da se proslavi i postigne pogodak, ali je njegov udarac zaustavio Andre Onana.

17. minut – Griliš je napravio pometnju u odbrani Lajpciga i izborio slobodan udarac, ali je Rijad Marez loše šutirao iz dobre pozicije.

13. minut – Udarac iz ugla za ekipu Mančester sitija, do Griliša i on upućuje loptu u okvir gola ali prelak je to posao za golmana Blasviča.

11. minut – Bez izglednijih prilika u prvih deset minuta na oba meča.

6.minut – Spetljao se Rijad Marez. Griliš je dobio loptu na levoj strani i ubacio ka Alžircu koji je zbog lošeg prijema upropastio potencijalno dobru priliku.

1.minut – Utakmice su počele

Mančester siti je favorit protiv Lajpciga, makar na papiru. Nemci nisu slučajno tu gde jesu, itekako poseduju kvalitet, međutim ovoga puta je mišljenje da ne mogu protiv čete Pepa Gvardiole. Bar ne u celokupnom dvomeču.

Gulači, Dialo i Olmo zbog povreda neće biti u timu domaćina, dok za Siti neće igrati De Brujne, Laporte (obojica bolesni), Mendi (suspenzija) i Stouns (povreda).

INTER – PORTO 1:0

Inter je favorit u duelu s Portom, međutim tako ne misle Portugalci. Naprotiv, gosti najavljuju žestok otpor Italijanima, čak i pobedu na njihovom terenu.

Za sada je izvesno da će i jedni i drugi biti oslabljeni neigranjem po dvojice igrača zbog povreda. U timu Intera neće biti Koree i Dalberta, dok će ekipa Porta biti bez Meišeda i Verona.

Meč na Đuzepe Meaci sudiće srpski sudija Srđan Jovanović, a pomagaće mu zemljaci Uroš Stojković i Milan Mihajlović, odnosno Novak Simović kao četvrti arbitar.

Sastav: Inter – Porto

Stadion: Đuzepe Meaca

Inter: Onana, Škrinjar, Aćerbi, Bastoni, Darmian, Dimarko, Mihitarijan, Čalhanoglu, Barela, Martines, Džeko

Porto: Kosta, Pepe, Marćano, Žoao Mario, Zaidu, Galenjo, Grujić, Uribe, Otavio, Taremi, Pepe

86. minut – GOOOL! Lukaku! Inter vodi! Prvo je odlično skočio i glavom pogodio stativu, ali mu se lopta odbila pravo na nogu te mu nije bilo teško da je pošalje u praznu mrežu!

88. minut – nova velika prilika za Inter i Lukakua, ali je sjajno reagovao golman gostiju Diogo Košta!

78. minut  Otavio je faulirao Čalhanoglua i opravdano mu je Srđan Jovanović pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton.

(AP Photo/Luca Bruno)

57. minut – Ponovo čudesni Onana spašava Inter! U dva navrata je kamerunski golman skidao loptu sa gol linije, period dominacije Porta.

55. minut – Au, kakva šansa za Porto! Munjevita kontra, Taremi je primio loptu u kontri, odlično iz trka uputio udarac koji je išao u sam ugao gola Intera, ali Onana krajnjim naporima sprečava Portugalce da dođu do vođstva.

41. minut – Tenzije na Meaci, ali srpski arbitar Jovanović drži nivo! Želeli su igrači Intera da dobiju penal posle starta Galena, srpski sudija je bio odlučan u odluci, a potom je nastao haos na terenu zbog sukoba igrača obe ekipe. Podelio je Jovanović žute kartone i smirio uzavrele glave.

38. minut – Porto prvi put preti! Marko Grujić je pokušao spoljnom sa distance nakon što mu je Galeno odložio loptu, ali udarac srpskog veziste ide preko gola.

19. minut – Preti Inter preko Hakana Čalhanoglua, ali je oprezan Kosta.

12 minut – Velika šansa Inter! Savršen centaršut Dimarka, lopta pada na glavu Lautara Martineza, ali njegov pokušaj iz zicer-prilike odlazi daleko iznad gola.

2. minut – Odmah šansa za Inter! Dimarko je imao veliku priliku za gol, ali je odbrana Porta dobro reagovala.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter