Izvor: Sportklub.rs
07.03.2023 u 11:53
0

Lizarazu: PSŽ ima veće šanse protiv Bajerna bez Nejmara

Zbog teške povrede sezona je završena za brazilsku zvezdu u dresu Pari Sen Žermena Nejmara. Biksent Lizarazu, nekadašnji levi bek reprezentacije Francuske i Bajerna, smatra da bi to mogla da bude prednost za šampiona Francuske u revanšu protiv Bajerna iz Minhena u osmini finala Lige šampiona.

Prvi meč PSŽ je izgubio 1:0 kod kuće, a odluka o tome ko će proći dalje pašće u sredu u Minhenu od 21 časova.

„Kada trojica velikana Mesi, Mbape i Nejmarigraju zajedno, mnogo puta se ne vraćaju u odbranu. To dovodi do slabljenja defanzivnih mehanizama, tako da ostatak ekipe mora mnogo više da trči. Uz samo Mesija i Mbapea protiv Bajerna, PSŽ će biti bolje izbalansiran kao ekipa, a vezni igrači će raditi manje nego inače da vrate loptu. Kompletna ekipa će biti svežija, a neće biti manje ubojita.“

Lizarazu je legenda u Francuskoj, sa kojom je bio svetski prvak 1998. i evropski 2000. godine, a takođe je legenda u Bajernu, u kojem je proveo devet sezona između 1997. i 2006. godine. Sa nemačkim klubom osvojio je šest titula u Bundesligi i Ligu šampiona 2001. godine.

„Radujem se ovoj utakmici. Vrlo je teško predvideti ko će proći. U prvoj utakmici povreda Kilijana Mbapea bila je težak udarac za PSŽ, ali u samo 20 minuta na terenu pokazao je koliko je bitan i dobar. Možda je trenutno najbolji igrač na svetu, uvek nađe rešenje protiv bilo koje odbrane. Biće to otvorena utakmica, a činjenica da su zdravi i on i Sadio Mane je odlična vest za sve ljubitelje fudbala“ zaključio je Lizarazu.

Nejmar završio sezonu, mora na operaciju ligamenata skočnog zgloba

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter