Izvor:
01.10.2019 u 17:34
0

NE PROPUSTITE: ZVEZDA -OLIMPIJAKOS OD 21H uživo sa stadiona „Rajko Mitić“!

Fudbaleri Crvene zvezde i Olimpijakosa igraju meč drugog kola Grupe B Lige šampiona.

U isto vreme u drugom meču te grupe u Londonu se sastaju Totenhem i Bajern.

Na startu takmičenja Zvezda je poražena u Minhenu 0:3, dok je Olimpijakos, iako je gubio 0:2, osvojio bod protiv Totenhema u Pireju – 2:2.

Koliko god večerašnjem duelu u Londonu pripadao epitet derbija ne samo Grupe B, već celog drugog kola Lige šampiona, veliku pažnju privlači duel na "Marakani", jer se sastaju "bratski" klubovi – beogradski i pirejski crveno-beli.

I dok navijači dva kluba zajedničkim snagama budu pravili feštu na tribinama, na terenu će se voditi velika borba za bodove.

19:25 – Milojević: Jedna greška može da odluči

"Igramo protiv renomiranog protivnika. Sve ekipe su u Ligi šampiona jako dobre. Ovo je spektakl. Trudićemo se da damo sve od sebe. Iskusniji smo za godinu dana u Ligi šampiona. Potrebno je da budemo koncentrisani svih 90 minuta jer u ovakvim utakmicama jedna greška ili pad koncentracije može mnogo toga da odluči. Igrali smo sa Bajernom u Minhenu i ne smemo da pravimo, da ne budem grub i kažem početničke greške, ali greške koje na takvom nivou mogu da vas koštaju. Gubljenje koncentracije može mnogo da nas košta", kaže Vladan Milojević.

19:16 – Zvezda bez greške protiv Grka
Zvezda ima sjajan učinak protiv rivala iz Grčke, jer je dobila svih pet mečeva, ali poslednji još u sezoni 1991/92 protiv Panatinaikosa. Tada su crveno-beli kao domaćini u Sofiji pobedili 1:0.

19:12 – Pedro Martins: Važna utakmica, ali nije finale

"Veoma dobro su nam poznate navijačke veze dva kluba, ali je za mene najbitnije da bude lepa, visokokvalitetna utakmica. Prijateljstva su prijateljstva, ali smo došli ovde da pobedimo. Ne gledam na ovo kao na neko finale. Važna je utakmica, ali ne može i neće da odredi konačan ishod. Nemamo veliki pritisak. Imali smo dobre rezultate osim u derbijima. Profesionalci poput igrača Olimpijakosa i Crvene zvezde su naučili da žive sa tim. Imamo duel dva velika kluba koji uvek žele da pobede. Ne razmišljamo o negativnom rezultatu, nikad to nismo radili, šta će biti ako izgubimo. Želimo da igramo dobro, da se lepo pokažemo", rekao je trener Olimpijakosa Pedro Martins.

18:59 – I Olimpijakos kroz kvalifikacije do elite
Kao i Zvezda, i Olimpijakos je do elite stigao preko kvalifikacija, u kojima nije imao nimalo lak posao, ali ga je sa uspehom završio protiv Plzena (0:0, 4:0), Bašakšehira (1:0, 2:0) i Krasnodara (4:0, 2:1).
Pirejski crveno-beli su u prvenstvu startovali sa tri pobede, protiv Asterasa i AEL-a minimalnim rezultatom i Volosom od čak 5:0, posle čega je usledio remi (1:1) u velikom derbiju sa Panatinaikosom. U prošlom kolu upisali su novu "trojku" protiv Lamije (2:0) i zaposeli vrh tabele.

18:53 – Marin igrao za Olimpijakos, a Milojević i Kanjas protiv njega

Marko Marin je jedini igrač Zvezde koji je nosio dres Olimpijakosa, a bilo je to od 2016. do 2018.
Trener Vladan Milojević je najveći deo igračke karijere proveo u Grčkoj, noseći dresove PAS Janine (1993/94), Kalamate (1994/95), Apolon Smirnija (1996/97 i 2004), Panatinaikosa (1997–2000), Iraklisa (2000–03) i Akratitosa (2003) i 14 puta izlazio na megdan Olimpijakosu, pri čemu je slavio samo jednu pobedu, uz deset poraza. U decembru 1997. dobio je crveni karton kao učesnik najvećeg grčkog derbija. Milojević je i trenersku karijeru počeo u Grčkoj, a vodeći Panionios uspeo je da savlada Olimpijakos 1:0 u februaru 2017.
Među igračima Zvezde koji su već vojevali protiv Olimpijakosa je i Španac Hoze Antonio Kanjas, koji je u Beograd stigao iz PAOK-a.

18:49 – Sudi Francuz Bastijen, Rodić ga dobro pamti

Utakmicu će suditi Francuz Benoa Bastijen, koga beogradski crveno-beli pamte sa meča protiv Arsenala pre dve godine, kada su kao domaćini poraženi 0:1 i kada je crveni karton dobio Aleksandar Rodić.

kurir.rs
Foto: crvenazvezdafk.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter