Izvor: Informer.rs
25.05.2023 u 08:32
0

NESLAVNA STATISTIKA ZA BALKAN, TRENERI SU „POTROŠNA ROBA“… Premijer liga BIH prva, SRBIJA treća! Lalatović na OBE LISTE

Premijer liga Bosne i Hercegovine prednjači po smenama trenera, Superliga Srbije treća na listi.

Pričali su brojni treneri u pošlosti da se klupa nakon jednog neuspeha „drma“, a potvrda za to stigla je danas. Specijalizovani fudbalski sajt CIES analizirao je podatke iz 60 fudbalskih liga širom sveta o procentu trenera koji su započeli sezonu, a koji više nisu na poslu.

Više od 50 odsto klubova je tokom ove sezone promenilo trenere, tačnije – od 850 ekipa koje su analizirane čak 484 je smenilo šefa stručnog štaba što je procentualno 56,9.

Nažalost, Balkan prednjači po promenama trenera – Premijer liga Bosne i Hercegovine je ubedljivo prva na listi pošto je samo jedan trener uspeo da preživi. Radi se o Ivici Barbariću koji predvodi Široki Brijeg, ostalih 11 ekipa je smenilo trenere i na njihovo mesto dovelo novog.

Bosnu i Hercegovinu u stopu prati Severna Makedonija sa 90,9 odsto, dok je treća – Srbija! U Superligi Srbije su samo trojica trenera opstala ove sezone, a to su Dušan Kerkez (Čukarički), Žarko Lazetić (TSC) i Dejan Joksimović (Radnički Kragujevac). Dakle čak 87,5 odsto klubova je promenilo trenere! 

SVE O FINALU KUPA! Apsolutna dominacija Zvezde ili novo čudo Čukaričkog nasred Marakane

Zanimljivo, na listi smenjenih trenera u Srbiji i Bosni i Hercegovini nalazi se Nenad Lalatović. On je sezonu počeo u banjalučkom Borcu gde je dobio otkaz, potom je radio u niškom Radničkom – takođe „pedala“, a sezonu je završio u Mladosti GAT sa kojom je ispao iz lige…

Na četvrtoj poziciji je Kostarika sa 83,3%, a nakon toga dolaze dve afričke zemlje, Tunis i Alžir sa 81,3%. Na samom dnu lestvice nalazi se indijska liga, u kojoj je od 11 timova u ligi, samo jedan promenio trenera (9,1%). U ligama petice, vrednosti se kreću od 55% u Premijer ligi (11 od 20) do „samo“ 35% u Seriji A (7 od 20).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter